Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Kände på mig att det var trasigt – gjorde riktigt ont”

Se senaste avsnittet av Frislag.
Emil Lundmark kan missa resten av säsongen med IBF Falun.
Foto: PER WIKLUND / BILDBYRÅN

På onsdag väntar rivalmötet mellan Falun och Storvreta i herrarnas SSL.

Då får hemmalaget klara sig utan viktige centern Emil Lundmark – som riskerar att missa resten av säsongen.

En knäskada tvingar honom till en operation och 22-åringen står inför ett tufft beslut.

– Antingen blir det en lite mindre operation, då kan jag vara tillbaka till semifinalerna. Blir det den större varianten är jag borta ett halvår, säger Lundmark.Se alla matcher från SSL på SportExpressen Play

Det var redan i mötet med Mullsjö för snart två veckor sedan som Emil Lundmark skadade sig.

Trots det spelade han dagen efter mot Thorengruppen.

– Det måste ha varit mot Mullsjö. Jag spelade dagen efter och haltade runt, det funkade att spela men sedan fick jag göra en magnetröntgen i Stockholm och det visade sig att det var en skada. Det är en bit av menisken som lossnat, säger han.

– Jag kände på mig att något var trasigt, det gjorde riktigt ont.

Häromdagen kom svaret från magnetröntgen och nu har 22-åringen fått två alternativ av läkarna. Antingen en lite mindre operation som gör att han kan vara tillbaka till en eventuell semifinal men som samtidigt gör att menisken kan ta stryk efter karriären. 

Inte tagit beslut

Eller en större variant som skulle göra att han missar resten av den här säsongen men som samtidigt skulle ge bättre prognos över tid.

– Vi får se hur det blir, det ligger lite i mina händer och sedan är läkaren med och bestämmer. Många säger att elitidrotten är en väldigt stor del av mitt liv och att det kan vara värt det, andra att man borde tänka på att man ska leva ett långt liv. Jag vet faktiskt inte hur det blir, säger Lundmark själv.

Att det inte blir något mer spel i grundserien står i vilket fall klart.

– Det är tungt att bli skadad nu, och speciellt eftersom det inte blev något slutspel förra året, säger han.

När Faluns tränare Thomas Brottman var gäst i SSL-podden Frislag i julas lyfte han fram Emil Lundmark som en av spelarna som förtjänar fler rubriker än han får.

– Han hamnar någonstans i gröten bland alla våra megastjärnor, men han gör fantastiska saker på planen när han är i form och på hugget. Det är en sådan som gör våra stjärnor ännu lite bättre, sa Brottman då.


På lördagen satsar vi extra på mötet mellan Falun och Endre i damernas SSL med studio och gäster på plats. Sändningen från den matchen börjar 15.40. 


LÄS MER: ”Bilden folk har är att jag är oseriös”