Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Kan vara min sista chans att vinna guld”

Foto: PER WIKLUND / BILDBYRÅN
Ellinor Berling (mitten) kan göra sitt sista slutspel.
Foto: PER WIKLUND / BILDBYRÅN

UMEÅ. Thorengruppen kopplade grepp om semifinalserien mot Kais Mora efter 6-3 i första mötet.

På söndag åker Ellinor Berling tillbaka till sin gamla hemmaarena och hoppas på att komma ett steg närmare en SM-final.

En final som i så fall kan vara hennes sista.

– I och med att jag är osäker på min framtid kan det här vara mitt sista slutspel och chans att vinna SM-guld. Klart att jag verkligen går all in och kör 110, säger 24-åringen.


SportExpressen Play sänder alla matcher från innebandyslutspelet på både dam- och herrsidan

Efter 6-3 i Umeå Energi Arena på fredagskvällen har favoriten Thorengruppen kopplat grepp om semifinalserien mot Kais Mora. Det efter att förstafemman legat bakom samtliga mål och duon Veera Kauppi och Sofia Joelsson levererat fem poäng vardera.

– De inledde med lite större desperation än oss, de ville mer och körde på. Det blev lite som en chock för oss när matchen startade. Sedan tycker jag att vi kommer in i det mer, säger Thorengruppens back Ellinor Berling efteråt.

Hon har just Kais Mora som moderklubb men är nu inne på sin fjärde säsong i Umeå efter tre år i Iksu och nu Thorengruppen.

– Att möta Mora har alltid varit superspeciellt. Det är min moderklubb och kommer alltid ha en stor plats i mitt hjärta. Men det är fantastiskt kul att möta Mora, jag är extremt taggad, säger Berling som har SM-guld med både Mora och Iksu på meritlistan sedan tidigare.

Osäker framtid

Nu jagar hon ännu ett guld – som i så fall kan bli hennes sista. Hennes innebandyframtid är nämligen högst osäker.

– Jag har inte tagit något beslut än, det kommer jag göra först när säsongen är slut. Men jag har ett ganska krävande jobb och det är svårt att kombinera hundra procent jobb och hundra procent innebandysatsning, säger Berling som jobbar åt en revisionsbyrå.

Hon fortsätter:

– Det handlar om att finna motivation och tid till att prestera på topp både i det civila och i elitidrotten, att få ihop vardagspusslet på bästa sätt. Men jag kommer ta ett beslut när säsongen är slut, nu vill jag göra allt för att vi ska vinna SM-guld.

Är det någon extra drivkraft att det här kan vara ditt sista slutspel?

– Ja, i och med att jag är osäker på min framtid kan det här vara mitt sista slutspel och chans att vinna SM-guld. Klart att jag verkligen vill gå all in och köra 110.

På söndag spelas den andra semifinalen, då i Mora.

– Att spela i Mora är som min andra hemmaplan, jag har tränat på det golvet betydligt mer än här i Umeå. Jag trivs jättebra i Mora och det ska bli kul att komma dit och spela, säger Ellinor Berling.

SportExpressen Play sänder alla matcher från innebandyslutspelet på både dam- och herrsidan.