Beskedet: Får sparken – efter bara fem matcher

Foto: PER WIKLUND / BILDBYRÅN

De storsatsade inför säsongen.

Men efter bara en seger på fem omgångar bryter nu Falun med tränaren och sportchefen Daniel Dalbjer.

– Det är inte främst de sportsliga resultaten som ligger bakom det här beslutet, utan vi har i dialog kommit fram till att det här beslutet är rätt för alla inblandade parter, säger klubbchefen Daniel Lindkvist i ett pressmeddelande.


SportExpressen Play sänder alla matcher från innebandyns SSL hela säsongen 

”Resan e slut kära vänner. Så glad att vi har gjort det vi gjort. Har givit allt jag har, och nu är jag helt tömd, men fan vad värt det var. Tjejerna är i SSL och står med ett fint lag, så med andra ord lyckades vi. Tack alla, vi ses inom kort.”

Så skrev Daniel Dalbjer på sitt Instagram-konto vid 15.30-tiden i dag.

Bara några minuter senare kom pressmeddelandet från Falun.

Daniel Dalbjer får lämna Falun

Den storsatsande klubben, som är regerande svenska mästare på herrsidan, gör sig av med damtränaren tillika damsportchefen Daniel Dalbjer.

Enligt uppgifter till SportExpressen ska Daniel Dalbjer ha haft ett möte med klubbledningen tidigare under fredagen där han fick beskedet.

– Vi är i en process med vårt damlag där ambitionsnivån är hög, både från föreningen och i spelargruppen. Daniel har gjort ett mycket bra jobb med att sätta samman en stark och konkurrenskraftig trupp som vi är övertygade om kommer att kunna vara stommen i ett mycket starkt lagbygge under de kommande åren Att vi sedan förlorat några matcher i inledningen av säsongen är inte så dramatiskt eller på något sätt avgörande utan det handlar mer om att vi har en ny grupp på plats och det är en process som kräver ett stort mått energi för att både få ihop grupp och få alla att dra åt samma håll, säger klubbchefen Daniel Lindkvist i ett pressmeddelande.

– Vi har under en period haft dialog kring utmaningarna med det. Daniel har jobbat hårt under tre år i dubbla roller och i vår dialog har det också kommit fram att han känner att han kanske saknar den energi som krävs för att få ut det han vill av gruppen.  

Johanna Holmbom tar över tills vidare

Den tidigare storspelaren Johanna Holmbom, som var assisterande tränare i fjol, tar över som huvudansvarig tills vidare.

– Vi känner oss trygga med Johanna som ett kortsiktigt alternativ och hon har stort förtroende från gruppen, vilket känns viktigt. Sedan har hon varit mycket tydlig med att hennes situation med jobb och familj inte gör det möjligt för henne att ta uppdraget mer än väldigt kortsiktigt vilket vi har all respekt för, men det känns som en bra lösning här och nu och så får vi arbeta med att ta fram en ersättare, säger Daniel Lindkvist.

Faluns damer satsade hårt inför den här säsongen och presenterade fyra stjärnvärvningar till offensiven. Men spelet har hackat. Med bara en seger på fem matcher ligger dalalaget, som har ambitionen att vara i SM-final senast 2023, bara en poäng över nedflyttningsstrecket.

Falun möter Täby under lördagen.

Alla matcher från innebandyns SSL kan ses på SportExpressen Play.


Daniel Dalbjers meddelande på Instagram.
Matchstraff, hyllningar och allt däremellan i veckans avsnitt av Frislag