Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Just den gången vann demonerna”

Thomas Brottman är gäst i senaste avsnittet av podcasten Frislag.
Foto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYRÅN

Han har vunnit mängder med titlar och blev nyligen utsedd till förbundskapten för innebandylandslaget.

I senaste avsnittet av Expressens podd Frislag berättar Thomas Brottman om framgångarna på planen – men också om tuffa tider utanför innebandyn.

Som när han fick ett cancerbesked 2004 och när han gick in i väggen 2018.

– Just den gången vann demonerna lite för mycket, säger Brottman i poddintervjun.

Thomas Brottman har tidigare berättat om när han blev utbränd och gick in i väggen 2018. Då som nu var han tränare för IBF Falun i SSL.

– Vi säger det i släkten, ”jag är en Brottman” liksom. Vi har våra demoner och de kommer kring den här tiden. November, december, januari - den här mörka tiden. Vi får kämpa lite extra mycket med det, säger innebandytränaren i senaste avsnittet av Frislag.

– Just den här gången vann demonerna lite för mycket. Jag hamnade i sidoläge helt enkelt i soffan och grät och höll på. Jag förstådde inte varför riktigt, det fanns ingen mening med någonting. Som tur är har jag en av jordens bästa sambos som stöttar mig hela vägen, vi kom ur det tillsammans.

Fick cancerdom

Under poddintervjun berättar Thomas Brottman också om en annan tung period i livet, 2004.

– Då får jag besked att jag har malignt melanom, hudcancer, och går in i en sjuk svacka helt enkelt. Det är inte så konstigt, där mådde jag dåligt, säger Brottman.

Han berättar att han slets mellan olika känslor eftersom hans sambo just då var gravid med ett av parets barn.

– Ena sekunden var man glad, ena sekunden jävligt ledsen och nästa sekund orolig. Det var en konstig tid som jag inte vill ha tillbaka, absolut inte, säger han i podden.

Den nyblivne förbundskaptenen berättar att han utöver några ingrepp även fick gå på återbesök under ett par år men sedan dess varit frisk.

– Jag har bara ett snyggt ärr längs hela högersidan, säger Thomas Brottman i poddintervjun.


Lyssna på hela avsnittet med Thomas Brottman i Expressens podcast Frislag. I spelaren ovan eller i valfri poddapp.

I poddintervjun pratar Brottman förutom om sin nya roll som förbundskapten även om sin framgångsrika karriär som spelare och ledare, om åren med mytomspunna Balrog och årets säsong med Falun.