Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Jublar över finalflytten från Globen: ”En dröm”

Kalle Bending.
Foto: Anton Måård / FBC Kalmarsund
Gavlehovshallen.
Foto: Per Wiklund
Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN

Det blir inga SM-finaler i Globen.

I stället kommer Gävle och Gavlehovshallen stå som värd för innebandyfesten den 24 april.

– Det här gjorde min dag, säger Kalmarsundsmålvakten Kalle Bending som är född och uppvuxen i Gävle.


SportExpressen Play sänder alla matcher från grundserien och slutspelet

Med de publikrestriktioner som finns har det länge varit känt att Globen inte kommer husera årets SM-finaler i innebandy.

Under tisdagsförmiddagen meddelade Svenska Innebandyförbundet (SIBF) att det blir Gävle som tar över arrangemanget. Det betyder lika förutsättningar och neutral plan oavsett vilka klubbar som går dit, då Gävle inte har något SSL-lag på varken dam- eller herrsidan. 

– Vi är verkligen glada att vi kan genomföra SM-finalen i Gavlehovshallen. Arenan har tidigare varit värd för flera olika arrangemang inom innebandyn, både internationella och nationella. Vi är övertygade om att SM-finalen även i år kommer att bli något extra, trots de omständigheter som råder, säger SIBF:s marknads- och arrangemangschef Stefan Jonasson i ett pressmeddelande.

SM-finaler i innebandy i Gävle

– SM-finalen är normalt en publikfest och det är tyvärr osannolikt att vi ska kunna ta in över 13 000 personer i Ericsson Globe i april. Vi har haft bra dialog med Stockholm Live hela vägen. Nästa år hoppas vi vara tillbaka med full kraft.

Landslagsstjärnor som Storvretas Alexander Rudd och Thorengruppens Cornelia Fjellstedt är bägge två från Sandviken just utanför Gävle. Kalmarsunds målvaktsetta Kalle Bending är, liksom Rönnbys lagkapten Elin Björkman och Sirius poängmaskin Billy Nilsson, bördig från Gävle och jublade högt när han fick höra om nyheten.

– Ja, det gjorde min dag. Det är lite skumt. Egentligen borde man tänka att Globen är hetare, men jag blev jävligt taggad. Det hade varit en dröm att få spela i Gävle, säger Bending.

– Jag skickade det direkt vidare till polarna så de kan vara sargvakt.

Du är nöjd med lösningen?

– Det är jättebra lösning. Det är neutral mark, men går vi till final är det som en hemmaplan.

Du blir livsfarlig då?

– Ja, då hade vi vunnit, haha. Nu är jag extra taggad.

Vågar du hoppas på publik i en final?

– Jag hoppas och tror på någon form av publik, men det är ju ingen som vet. Får man in lite vaccin i bilden och sjuvården inte går på knäna vore det grymt med 500 personer i alla fall, säger Kalle Bending.

SM-finalen kommer kunna ses direkt i SportExpressen Play, som sänder alla matcher från SSL den här säsongen, samt i SVT.


Kalmarsunds oväntade drag: Plockar in extra utespelare