Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Jag vill helst stänga av när jag ser dem spela”

Foto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYRÅN
Johan Kihlblom.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Jakob Olofsson Adelin.
Foto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYRÅN

Derby.

Mellan två lag med helt olika spelarfilosofier.

Jönköpings matcher är de målsnålaste i SSL.

Nykomlingen Fagerhults matcher är alltid målfester.

– Vi behöver en energimatch, säger Jönköpings tränare Jakob Olofsson Adelin.

– Jag vill helst stänga av när jag ser dem spela, säger Fagerhults dito Johan Kihlblom.


Se allt från världens bästa innebandyliga på SportExpressen Play.

Jönköpings snittresultat denna säsong: 5-6.

Fagerhults: 7-10.

Ni ser skillnaden.

– Jag har extremt stor respekt för Jakob Olofsson Adelin, han är en av tränarna som fått ut mest av sitt material de senaste åren. Sedan är det ingen hemlighet att våra lag står för helt olika typer av innebandy. Om vi vill ha ett kontrollerat kaos vill han ha extremt kontroll vilket gör att de spelar med ganska lågt tempo, vill äga bollen genom att spela stort och få motståndarna att tappa tålamodet. Det är en utmaning för oss eftersom vi inte har så mycket tålamod i vårt spel, säger Johan Kihlblom.

– Det är väl ingen innebandy jag gillar att kolla på, men det går inte att ifrågasätta resultaten de nått med laget de har. Man får säga att han och dem gör rätt utifrån sitt material, men nej, jag vill helst stänga av när jag ser dem och vissa andra lag spela.

Jönköping har problem med målskyttet

Fagerhult ligger som nykomling tolva i SSL-tabellen. Senast mot Sirius kom första trepoängaren.

Jönköping är sex poäng före, på en tiondeplats.

– Fagerhult gör mycket bra och jag har bara positivt att säga om dem. Jag har inget agg mot dem alls. Jag tycker de jobbar som vi med att ge unga spelare stort förtroende, säger Jakob Olofsson Adelin som också är medveten om att det är två olika spelfilosofier som möts.

Det har inneburit att Fagerhult släppt in överlägset flest mål i SSL, men att de även, som bottenlag, har gjort flest i serien.

Jönköping å andra sida har haft en stark defensiv i år, men inte alls fått i gång sitt anfallsspel och målskytte. Klassiska JIK har gjort tredje minst mål.

Jakob Olofsson Adelin poängterar att de tappade två starka poängspelare inför säsongen i Simon Karlsson och Hannes Blomkvist och att de tar sin tid att slussa in nya spelare, men han vill inte skylla på det.

– Vi har lite få färdiga spelare just nu. Vi har lite att jobba med och behöver få upp några spelare så de kommer in i zonen. 

Varför blir det inte fler mål framåt?

– Vi skapar hyfsat mycket, men är inte tillräckligt effektiva. Vi behöver bli skarpare i vissa lägen. Men vi analyserar det: Skjuter vi för lite direktskott? För lite skott på farliga ytor?

”Det kommer smälla rätt bra”

Medan Fagerhult har hela SSL:s poängkung Tim Andersson Carlsson i laget ligger bäste Jönköpingsspelare, Rickard Hessmer, på 43:e plats i poängligan.

I premiären drog Jönköping det längsta strået och visade verkligen vilka som är storebror av lagen.

– Jag tycker vi har ganska stor revansch att utkräva sedan premiärderbyt. Vi var tagna av stundens allvar. Vi är ett lag som måste gå på alla cylindrar och vara modiga i vårt spel, i den matchen var vi lite reagerande och stod på hälarna. Jag var grymt besviken efter den matchen, säger Johan Kihlblom.

– Vi behöver en energimatch nu. Vi måste upp på tå och vinna duellspelet. Jag tror det kommer smälla rätt bra för båda lagen vill spänna musklerna, säger Jakob Olofsson Adelin.

Se Fagerhult-Jönköping direkt på SportExpressen Play. Sändningen startar klockan 19.20.


Se Kalmarsund-Höllviken på lördag, 16 januari, direkt med Expressen Premium. Matchstart 16.00.


Specialavsnitt av Frislag - summerar höstsäsongen