Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Jag kunde ha gjort det jobbigare för honom...”

Så såg det ut när IBF Falun vann SM-guld i våras.
SportExpressen träffade Måns Parsjö Tegnér i Gävle.
Foto: Oskar Lund
Måns Parsjö Tegnér.
Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN
Urban Karlsson.
Foto: BILDBYRÅN

Han valde att förlänga kontraktet med Dalen i ytterligare en säsong.

Nu siktar Måns Parsjö Tegnér på att bli etta i ”det nya landslaget” och spela finaler med både klubb- och landslag.

Här berättar han om kontraktsförhandlingarna med Urban Karlsson och ryktena om en återkomst till Falun.

– Det är inte så många klubbar som är intressanta, jag vill ha minst lika bra förutsättningar som jag har nu, säger landslagsmålvakten.


SportExpressen Play sänder alla matcher från SSL-innebandyn fram till 2025 

27-årige Parsjö Tegnér skrev på ett nytt ettårskontrakt med Dalen efter den gångna säsongen.

– Det kändes ganska självklart i slutändan, har han tidigare sagt till SportExpressen.

När vi träffar honom under sommaren inför kommande SSL-säsong lägger han ut texten om beslutet att skriva på ett nytt avtal.

– Sambon blir klar med sina studier i mars nästa år, då lär vi se lite hur vi tänker kring allt. Om vi ska bo kvar i Umeå eller kika på något annat, säger Dalenmålvakten.

Förhandlingarna med sportchefen Urban Karlsson var inte speciellt hårda den här gången.

– Jag kunde gjort det betydligt tuffare för honom. Samtidigt kändes det lätt för mig nu att ha en öppen och bra diskussion med Dalen och Urban om hur jag tänker. Vi tar ett år och sedan är det väl mer öppet inför framtiden, säger Parsjö Tegnér som ryktats vara på väg hem till Falun genom åren.

– Falun är hemma och min moderförening, det är aldrig något jag kommer utesluta. Sedan får man se vad som passar i livet för mig och min sambo. Rent generellt känns det som jag sitter i en bra sits. Jag vet precis vad jag har i Dalen och samtidigt vet jag att det finns intresserade klubbar om jag skulle öppna upp för det. Sedan är det inte så många klubbar som är intressanta, jag vill ha minst lika bra förutsättningar som jag har nu.

Och förutsättningarna som finns i Umeå och hos IBK Dalen är han nöjd med. Även om ett par tunga namn försvunnit inför kommande säsong tror Måns Parsjö Tegnér på en ny säsong högt uppe i SSL-tabellen.

– Klart att vi tappat många viktiga spelare som Linus (Holmgren), Degeryd (Sebastian), Christoffer Andersson och Ljunggren som varit i Dalen i många säsonger. Jag hade gärna haft kvar alla fyra men vi har ett fortsatt bra lag. Om vi kan fortsätta på samma sätt tror jag vi kan få ut väldigt mycket av vårt sätt att spela och göra varandra bättre, säger Dalenmålvakten.

På papper just nu är det väl Falun man vill undvika. Storvreta känns inte lika tunga framåt och det kommer vara ett slagfält där bakom.

”Tillräckligt bra för SM- och VM-guld”

Personligen siktar han på att ta sitt lag långt i slutspelet och bli förstemålvakt i landslaget som ska spela VM i Finland.

– Nu ska det spelas tre VM på fyra år, det blir speciellt. Min ambition är att vara med i VM-truppen och spela matcherna när det bränner till. Jag känner att jag vill börja spela finaler på alla sätt, både i klubb- och landslag. Min ambition är att spela under VM och få ihop det med Dalen så vi förhoppningsvis går till en SM-final, säger Parsjö Tegnér.

Han konkurrerar bland annat med Helsingborgs Jonathan Edling som har en riktigt stark säsong bakom sig.

– Som alltid är det hög konkurrens och Edling har gjort väldigt bra säsonger sista två åren. Den bästa målvakten ska spela och jag vill spela tre VM-finaler och ta guld nu. Kvalitetsmässigt känner jag mig tillräckligt bra för att vinna både SM- och VM-guld, och det finns ingen anledning att spänna bågen lägre än så, säger Måns Parsjö Tegnér.

 SportExpressen Play sänder alla matcher från SSL-innebandyn fram till 2025.


Här faller Parsjö-Tegnér ihop med smärtor