Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Jag kommer inte tvinga min kropp”

Se några av de snyggaste målen från årets SSL.
Alexander Galante Carlströms Falun är framme i SM-final.
Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN

IBF Falun är framme i ännu en SM-final – men förberedelserna blir allt annat än optimala.

Kalmarsund tvingades dra sig ur semifinalserien på grund av coronasmitta i laget, men även hos Falun har flera spelare drabbats.

En av dem är storstjärnan Alexander Galante Carlström.

– Krämpor har man spelat med förut, men är det hjärtat som bultar i 190 eller bröstet som håller på att hoppa ut då blir det ingen match, säger målkungen. 


SportExpressen Play sänder alla matcher från innebandyslutspelet på både dam- och herrsidan – inklusive SM-finalerna!

På torsdagen kom nyheten att Kalmarsund tagit beslutet att dra sig ur den pausade semifinalserien, och att Falun därmed är klart för SM-final nästa söndag mot Storvreta.

– Otroligt tråkigt att inte få spela klart semifinalen, klart man velat det. Men jag förstår deras beslut. Det är tråkigt för Kalmarsund som spelar sitt första slutspel men hälsan går först och man kan inte spela om man är sjuk, det är för farligt, säger Alexander Galante Carlström.

Han fortsätter:

– Förmodligen var det här det bästa beslutet som kunde komma. Nu får vi några dagar till på oss att repa oss.

Faluns forward riktade själv skarp kritik mot beslutet att försöka spela klart semifinalerna under nästa vecka i en intervju med Dalarnas Tidningar.

– Personligen tycker jag det var ett konstigt beslut, det står jag fast vid. Sedan kanske det inte gick att göra på så många sätt, men om man verkligen ville spela klart semifinalerna borde man skjutit upp det ännu längre. Samtidigt sitter inte jag på all information och jag förstår att det är många stora aktörer med. Det kanske inte gick att genomföra, säger han nu. 

”Kommer inte tvinga min kropp”

När SportExpressen får tag i Galante Carlström har han själv precis varit och gjort en grundlig kontroll efter att ha varit sjuk i corona den senaste veckan.

– Allt såg bra ut. Jag har haft lite värk kring bröstet och det är ju final snart så de ville kolla allt med EKG och så, men allt var bra, säger han.

Däremot är forwarden, som kommer ur sin karantän under fredagen, inte säker på om han kommer till spel nästa helg.

– Nu känns det helt omöjligt att säga, man vet ju ingenting om den här sjukdomen. Hur kroppen kommer svara när jag börjar träna har jag ingen aning om. Funkar det inte så funkar det inte, då kommer jag inte tvinga min kropp bara för att det är final. Jag vill inte utsätta mig själv för det och jag vill inte ge laget sjuttio procent, säger han.

Ett flertal spelare i Faluns trupp har smittats av corona och varit sjuka den senaste veckan.

– De som inte varit smittade har tränat på egen hand. För min del blir det väl ett, max två, innebandypass innan finalen. Ett av passen får man försöka trycka på mer för att känna hur kroppen reagerar och ett för att känna sig för med klubba och boll, säger han.

”Vore otroligt skönt efter snacket förra året”

Finalen ska i alla fall spelas – och på andra sidan står rivalen Storvreta.

– Att spela final är jättekul, men det blir den konstigaste man spelat. Samtidigt, tittar man bara på att det är final och Storvreta vi ska möta blir det otroligt kul, säger Faluns nyckelspelare.

Efter förra säsongens guld, som Falun tilldelades efter grundserien då slutspelet ställdes in, var flera Storvretaspelare kritiska mot att man valde att dela ut ett SM-guld överhuvudtaget.

Nu väntar en final i coronasmittans spår.

– Klart att de har bättre förutsättningar att vinna matchen just nu eftersom de inte har smitta i laget, men är det så att vi kliver in i en final så spelas den på lika villkor. Mer än halva vårt lag har inte haft corona så jag tänker inte skylla på något, säger Alexander Galante Carlström.

Vad skulle det betyda att vinna guld efter snacket och det inställda slutspelet i fjol?

– Det är finalen man vill spela oavsett om det är publik eller inte på plats. Vi möter ärkerivalen och det är klart vi vill vinna. Det vore otroligt skönt att spöa dem i en final efter snacket förra året.


Storsatsning på SM-finalerna – sänds gratis på SportExpressen! 


Henrik Stenberg skjuter Storvreta till SM-final.