Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Jag är rädd för hela den här situationen”

Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: Per Wiklund / BILDBYRÅN

Gabriella Strandberg saknades i Jönköpings skräll mot Täby.

Allt talar nu för att lagkaptenens innebandysäsong är över.

Och hon är väldigt ledsen.

– Jag vill inte vakna varje dag och längta tills jag går och lägger mig, säger 22-åringen med darr på rösten.


Du ser alla matcher från SSL på SportExpressen Play den här säsongen. 

När SportExpressen pratade med Gabriella Strandberg för tre veckor sedan berättade hon om den oturliga incidenten i hemmet. 

Hon gick in i en kant på en betongvägg och fick hjärnskakningssymptom. Något hon ”skämdes för att berätta”.

Gabriella Strandberg har trots allt kunnat träna och spela, även om det varit smärtsamt många gånger.

Gabriella Strandberg har spelat klart för säsongen

Mot Täby i lördags kunde hon dock inte vara med.

Jönköpings tränare Johan Ivarsson:

– Hon har fortfarande hjärnskakning och är isolerad. Hon blir borta ett tag på grund av hjärnskakningen. Det kan vara säsongen ut. 

Gabriella Strandbergs prognos är mer dyster än så. Hon tror det är färdigspelat 2020/21.

– Inget är skrivet i sten, men jag har väl inga jättepositiva förväntningar på att spela mer den här säsongen. Jag vågar inte hoppas. Det satt sjukt långt inne att ta ett sådant beslut. Men min huvudskada har inte gått åt rätt håll, säger backklippan som tidigare drabbats av två hjärnskakningar och därför är extra känslig.

Hon berättar att hon pushat sig själv stenhårt den senaste månaden och försökt få det att funka.

 – Det spelar ingen roll hur mycket jag vill spela. Det går inte när det är en huvudskada. Jag vill inte förringa andra skador men jag kan inte ens lägga mig och se en tv-serie för att fördriva tiden. Jag kan inte göra någonting, säger Gabriella Strandberg. 

”Nedstämd, ledsen och besviken”

Rösten brister för 22-åringen - som var mitt upp i sin bästa säsong i karriären.

– Jag är nedstämd, ledsen och besviken. Psykiskt mår jag inte bra. Innebandyn är en så stor del av mitt liv, jag älskar att träna och tävla, men jag är rädd för hela situationen nu. Jag mådde jättebra innan det hände, men ingen människa mår bra av att inte ha en normal vardag.

Gabriella Strandbergs dagar just nu består i att vara hemma. Hon klarar knappt av att gå promenader. Sover flera timmar under dagtid. Försöker sköta studier men det har varit svårt. Hon säger att hon ”inte fattar hur hon fick godkänt senast”. Skolkamraterna är dock ”fantastiskt hjälpsamma”.

– Det är jobbigt för man vill ha ett normalt liv. Jag vill inte vakna varje dag och längta till jag går och lägger mig, säger Strandberg.

Hon får mycket stöttning av vänner och familj, men hon överväger att söka professionell hjälp.

– Man får väl fundera på att ta hjälp och prata med någon. Jag vill tro att jag är en stark person i grund och botten, men jag klarar inte hur mycket som helst. Samtidigt har inte hjärnskakningarna knäckt mig tidigare och det ska inte göra det nu heller.

Jönköping skrällde mot Täby i helgen

Johan Ivarsson erkänner att Gabriella Strandberg kommer att saknas.

– Det kan man verkligen säga. Hon bidrar jättemycket och är en viktig spelare för oss både på och utanför planen. Men vi kunde slå Täby med henne borta. Alla andra höjde sig då.

Lagkaptenen tror också att det finns positiva aspekter med hennes frånvaro.

– Kanske förväntar sig andra att jag eller någon annan ska lösa det. Nu tvingas fler kliva fram, säger Gabriella Strandberg som gjort 17 poäng på elva matcher.

Jönköping ligger tia i SSL-tabellen och har spelat klart för i år då lördagens match mot Malmö ser ut att ställas in på grund av fem coronafall hos skåningarna. 

Du ser alla matcher från SSL på SportExpressen Play den här säsongen. 


Linus Nestorsson tvingas till vila efter den här situationen