Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Inte jättesexigt – men nu är jag sjukt taggad”

Foto: BILDBYRÅN
Foto: PER WIKLUND / BILDBYRÅN

Serielunk i innebandy i ett kallt januari-Sverige.

Längsta bortamatchen för året – i Umeå på en torsdagskväll.

I vanliga fall hade inte Tobias Gustafsson, 28, njutit över en sådan match, men denna gång är han nästan mer laddad än någonsin.

– Jag är fruktansvärt taggad, säger Storvretas storstjärna.


Se alla matcher från innebandyns SSL på SportExpressen Play.

Anledningen: Tobias Gustafsson har för första gången i karriären varit skadad.

Nu är han tillbaka.

Senaste matchen gjorde han den 19 november. För exakt två månader sedan.

– Jag har varit skonad tidigare och bara haft småskavanker. Det har varit en ny erfarenhet, men ingen rolig sådan. Det har varit svårt att vara på träningarna och se laget träna samtidigt som man gör sina rehabövningar på sidan, säger 28-åringen.

Ser fram emot en bortamatch mot Dalen

Det är höften som varit problemet. En överbelastningsskada som tagit tid att läka. 

– Jag är inte hundra än så jag kan inte kliva på med full belastning direkt. Vi kommer vara smarta, bygga upp det successivt och se till att jag kan spela på hundra procent när det är slutspel, säger Tobias Gustafsson.

Är det här någonting som kan komma tillbaka?

– Ja, men förhoppningsvis inte om jag sköter min rehab rätt. Sedan får jag ta ett brejk över sommaren där jag kan ta tag i det ordentligt så jag blir helt återställd i framtiden. Nu orkar jag inte vara borta längre, jag vill in och spela.

Comebacken sker mot Dalen på bortaplan nu på torsdag. 

Storvreta åkte upp med buss till Umeå i söndags för match mot Team Thorengruppen. Nu är det dags för ny Umeåresa.

Inte det innebandyspelarna ser fram emot mest i SSL-vardagen, men för Tobias Gustafsson blir det annorlunda.

– Ja, det är inte jättesexigt i vanliga fall men det blir speciellt nu. Jag är sjukt taggad. Hur formen är är jättesvårt att säga, men suget att spela kommer väga upp en del.

Tobias Gustafsson sexa i världen

Under hösten var Tobias Gustafsson - tillsammans med Helsingborgs Linus Nordgren och Kalmarsunds Kim Nilsson - bäst i hela SSL. Förmodligen bäst i hela världen.

Under 28-åringens skadefrånvaro utsågs just Kim Nilsson till världens bästa spelare. Tobias Gustafsson slutade på en sjätteplats. En placering som många tyckte var lite väl låg.

– Att vara sexa i världen är helt okej det också, säger Tobias Gustafsson med ett skratt.

– Jag räknar med att de som väljer ut har bäst koll. Jag respekterar deras bedömning. Det är kul att vara med i snacket och i eftersnacket om att vara ännu högre upp. 

Det känns som du har fler chanser att bli nummer ett?

– Ja, man peaker väl först runt 30 så jag har några år på mig. Det är ett mål jag har och jag ska göra allt för att nå dit.

Tobias Gustafsson tillbaka i förstakedjan

Men först Dalen på bortaplan alltså. Guldfavoriten Storvreta kommer dit som tabelltvåa men passerar Kalmarsund om de plockar minst en poäng.

– Tidigare har det varit riktigt tråkigt att möta Dalen. De har inte lagt någon fokus på offensiven. Men nu är de mer aggressiva så jag tror det kommer bli bra fart i matchen och underhållande, säger Tobias Gustafsson.

Hur tycker du att laget har skött sig utan dig?

– Efter förväntan egentligen. Det är en märklig känsla kring matcherna. Vi har inte så mycket att vinna av matcherna. Vinner vi gör vi det vi ska. Förlorar vi är det dåligt. Det har varit intressant att se spelet från sidan nu. Man ser många lägen och situationer och helt plötsligt är man läktarcoach. Jag har fått lite inspiration som jag kan ta in i mitt spel.

Tobias Gustafsson kommer gå rakt in på sin plats som högerback i förstakedjan. Han har gjort 16 poäng på åtta matcher så här långt den här säsongen.

SportExpressen Play sänder alla matcher från herrarnas och damernas SSL fram till 2025.


David Gilleks jättesågning av domarparet