Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Innebandyförbundet anmäls efter beskedet

Storstjärnan Anna Wijk i Storvreta.Foto: PER WIKLUND / BILDBYRÅN
Anna Wijk i landslagströjan.Foto: BILDBYRÅN

Svenska innebandyförbundet har av två olika personer anmälts till diskrimineringsombudsmannen. Anledningen är att man valt att pausa allsvenskan för damer men inte för herrar.

När allt fler regioner ökar sina restriktioner påverkas idrotten och flera ligor på längre nivåer har pausats. Men den utövare som helt eller delvis får sin inkomst från idrott får fortsätta träna och spela matcher, då man i Sverige inte kan införa yrkesförbud.

Svenska innebandyförbundet låter den högsta ligan svenska superligan (SSL) fortgå på både dam-och herrsidan. Även herrarnas andraliga, allsvenskan, spelas också men damernas motsvarighet är pausad.

Innebandyförbundet anmält dill DO

Nu har två personer anmält förbundet till Diskrimineringsombudsmannen (DO) enligt SVT.

”Jag kan inte se annat än att det är diskriminering på grund av kön”, skriver en av anmälarna.

Vem som räknas som ”professionell yrkesutövare” inom sin sport bestäms av varje specialförbund. Vilket lett till att olika förbund tagit olika beslut.

Enligt DO:s pressansvarige Clas Lundstedt har man ännu inte beslutat om man ska inleda tillsyn till följd av de inkomna uppgifterna.

SVT skriver att innebandyförbundets generalsekreterare Mikael Ahlerup inte vill inte ge några kommentarer innan han har läst in sig mer i ämnet.