Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”I sina bästa stunder en av världens bästa”

Niklas Ramirez.
Foto: PER WIKLUND / BILDBYRÅN

Andra klubbar har jagat honom – men Niklas Ramirez blir Växjö trogen.

Landslagsbacken har skrivit på ett nytt kontrakt med klubben.

– Niklas är i sina bästa stunder en av landets, och därmed världens, bästa backar, säger föreningens elitansvarige Erik Eskils.


Se helgens tre internmatcher med innebandylandslaget här – första mötet spelas på fredag 17.45! 

Niklas Ramirez, född 1995, tvingades nyligen tacka nej till den kommande landslagssamlingen på grund av skada.

Samtidigt står det klart att backen, som hade ett utgående kontrakt, nu stannar kvar i Växjö även kommande säsong trots intresse från andra klubbar.

– Det betyder så klart väldigt mycket. Niklas är ju viktigt både på och utanför planen, säger Erik Eskils om förlängningen.

Han fortsätter:

– Niklas är i sina bästa stunder en av landets, och därmed världens, bästa backar. Den stora utmaningen för Niklas har varit att få mer tid av honom på plan. Han har ju haft det trassligt med skador.

”Kan erbjuda något unikt”

Niklas Ramirez kom till Växjö från Tyresö Trollbäcken inför säsongen 2015/16 och ska nu göra sin sjunde säsong i SSL.

– Utvecklingsdimensionen är ju det vi haft uppe på bordet och något som är det som betytt något för honom. Då pratar vi utveckling både på planen och utanför. Här kan Vipers erbjuda något som är unikt, säger Erik Eskils.

I och med förlängningen med Ramirez börjar lagbygget bli klart för Växjö som den gångna säsongen åkte ut i kvartsfinalspelet mot Storvreta.

– Truppen just nu är i stort sett klar. Sen får vi, som alltid, se vad sommaren erbjuder. Det vill säga det är alltid någon eller några som rör på sig av studier eller annat. Men så här långt är vi ju väldigt nöjda med vår rekryteringsplan. Vi har redan startat med planen för säsongen efter detta, säger Erik Eskils.


LÄS MER: Lag Nord mot Lag Syd – på SportExpressen Play