Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Helsingborg med kniven mot strupen i serien mot Växjö

Foto: MATS JAVERUD / BILDBYRÅN
Foto: MATS JAVERUD / BILDBYRÅN

Kniven mot strupen. Det är läget för Helsingborg som nu måste vinna fyra raka matcher i kvartsfinalserien mot Växjö.

- Vi behöver spela mer desperat, säger Helsingborgsforwarden Christoffer Andersson.

En riktigt jämn första match slutade 2-1 i Växjös favör, sedan har smålänningarna tagit ytterligare två vinster av bara farten och skaffat sig en ledning med 3-0 i matcher. Kvartsfinalserien mot Helsingborg spelas i bäst av 7, så nu är skåningarna piskade att vinna fredagens match hemma i Idrottens Hus för att hålla serien vid liv.

– Vi måste vara rakare på mål, skapa fler situationer helt enkelt. Det känns som vi har varit lite bekväma, säger Christoffer Andersson till Innebandymagazinet.

Senast var ställningen 3-3 halvvägs in i tredje perioden, sedan gjorde Växjö sju (!) raka mål.

– Vi hade ett powerplay med tio minuter kvar och där måste vi göra mål. Sen är Växjö ett bra lag med många bra spelare så när de gör mål strax efter det så chansas det väl lite från vår sida och så rinner det iväg. Men gör vi mål i det powerplay som vi ska göra så är det förhoppningsvis en annan matchbild efter det.

”Då har vi haft bäst träff mot dem”

Den stora nyckeln för att plocka första vinsten är att försvarsspelet sitter, menar Andersson.

–  De matcherna som vi har haft bäst träff mot dem är när vi har varit bra i defensiven. Så det viktigaste blir att sätta defensiven och sen får vi ha lite mer fart med bollen. Vi behöver spela mer desperat, det är ju vinna eller försvinna så vi måste in på mål.

– Det har varit jämnt väldigt länge i matcherna, så har vi lite mer skärpa så kan vi avgöra också. Det är väl det som talar för oss. Det är ju inte så att vi har blivit totalt överkörda, så på så sätt ser jag det positivt. Att vi har varit med i matcherna väldigt länge och någonstans haft stor chans att vinna också.

Fjärde kvartsfinalmatchen mellan Helsingborg och Växjö startar 19.00 på fredagskvällen. Se den med Premium Max med start 18.50.


/Simon Westberg, Innebandymagazinet

simon@innebandymagazinet.se