Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Har inte vaknat på nätterna och ångrat mig – känns rätt”

Se senaste avsnittet av Frislag.
Simon Nilsson.
Foto: PER WIKLUND / BILDBYRÅN
Marcus Johansson.
Foto: PER WIKLUND / BILDBYRÅN

Marcus Johansson meddelade nyligen att elitkarriären är över efter den här säsongen.

Nu har lagkamraten Simon Nilsson tagit samma beslut.

Två stora SSL-profiler och nyckelspelare för Kalmarsund lägger klubborna på hyllan efter säsongen.

– Vemodigt, men det känns hundra procent rätt. Nu ska jag avsluta med det bästa jag kan, säger Nilsson.


Se alla matcher från SSL på SportExpressen Play

Redan inför säsongen aviserade Kalmarsunds målgörare Marcus Johansson att det mycket väl kunde vara hans sista säsong som elitspelare.

För några veckor sedan slog han fast att så blir fallet i en intervju med Barometern.

Nu står det klart att även Simon Nilsson gör sina sista månader som elitspelare.

På måndagskvällen meddelade den meriterade backen sina lagkamrater i Kalmarsund att karriären är över efter årets säsong.

– Innan den här säsongen funderade jag en extra sväng på om jag skulle fortsätta. Jag har två barn där hemma och när jag spelar vill jag vara hundra procent motiverad. Nu känner jag inte riktigt att jag kommer vara det inför nästa säsong, säger 31-åringen.

En sargad kropp spelar också in i beslutet.

– Tidigt i karriären drog jag korsbandet och det har jag varit påmind om sedan dess, det är något som hämmar mig. Sedan har jag krämpor i ryggen efter träningar och matcher, så man hjular inte upp på morgonen. Det är mycket smågrejer som gör att jag tar beslutet att lägga klubben på hyllan, säger han.

Jag har inte vaknat om nätterna och ångrat mig.

Simon Nilsson väljer att lämna föreningen som han tillhört under så stora delar av sin karriär (han har Färjestadens IBK som moderklubb) när laget befinner sig i toppen av svensk innebandy.

Dessutom ville han ge klubben ett tidigt besked för att ge ledningen förutsättningar att leta ersättare.

– Att lämna FBC nu när vi är på uppåtgående känns helt rätt. Det känns som jag kan lämna rakryggad. Det var det som var målet, att ta upp dem i SSL och göra oss till det topplag som jag tycker vi är i dag, säger han.

Lockar det inte med framtida slutspel nu när ni slagit er in i toppen?

– Det har varit det svåra. Att få spela slutspel, vara ett topplag och förhoppningsvis gå till SM-finaler. Sedan att inte få avsluta med publik har också varit en grej. Samtidigt är det en hel försäsong, all förberedelse och all tid man offrar från familj och jobb, det vägde ändå över.

Simon Nilsson fortsätter:

– Sedan jag tog beslutet har det känts hundra procent rätt, jag har inte vaknat om nätterna och ångrat mig. 

”Kommer bli en ny värld”

Nu vill Kalmarsundsbacken avsluta på bästa sätt. 

Laget ligger trea i SSL-tabellen med två matcher mindre spelade än onsdagens motståndare Falun som ligger på andra plats.

– Beslutet att lägga klubban på hyllan har gjort mig ännu mer motiverad att fortsätta bidra så mycket jag kan nu, jag är jäkligt taggad. Senast mot Linköping känns det som vi hittade tillbaka till mycket av det vi startade säsongen med och det kan vi bygga vidare på. I ett slutspel kan mycket hända, säger Simon Nilsson.

Vad ska du göra när karriären är över?

– Bara vara ledig. Inte ha det här uppbokade livet utan kunna vara ledig och spontan och göra lite som man vill. Jag ska umgås med familjen och behöver inte stressa i väg och träna. Klockare Bäck (Patrik, sportdirektör Kalmarsund) ställde frågan om jag såg mig som tränare men nej, nu vill jag bara vara ledig. Jag har spelat seniorinnebandy sedan jag var 15-16 år, det kommer bli en helt ny värld.


Se Kalmarsunds möte med Falun på SportExpressen Play. Sändningen börjar 18.20 på onsdag.


PREMIUM: Så slutar tidernas rysaravslutning  

LÄS MER: ”Miljonkontrakt skulle inte få mig att byta lag”