Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Har aldrig varit med om det här tidigare”

Foto: SportExpressen Play
Foto: SportExpressen Play

46 passningar.

Under närmare två minuter i anfallszon.

Sedan hade Storvretas förstafemma trollat bort motståndarna i Jönköping och Tobias Gustafsson kunde lägga in bollen i näst intill öppet mål.

– Jag har aldrig varit med om det tidigare, säger tränaren Oscar Lundin.

Titta på tv-klippet och njut.

Storvreta svarade för ett mål som man kunde se FC Barcelona göra under sina glansdagar för några år sedan.

Tiki-taka.

Pass - pass - pass.

– Det blev ett väldigt fint mål och ett psykologiskt tungt mål för dem också. Men skönt för oss och man kände att matchen var hemma, säger Oscar Lundin om 8-5-målet i tisdagens seger mot Jönköping.

Det började med ett utkast från Jönköpingsmålvakten Gustav Jansson som Joel Nyström tappade på mittplan.

Klockan stod på 10.58 i den tredje perioden när Albin Sjögren vände runt och la in bollen centralt till Tobias Gustafsson.

Storvreta gjorde mål efter 46 passningar

Sedan började showen.

113 sekunder senare kunde samma Albin Sjögren slå en passning rakt genom Jönköpings box till en helt fristående Tobias Gustafsson som inte gjorde något misstag.

Antal passningar: 46.

Världsrekord i innebandy på elitnivå?

– Jag vet inte. Men jag har i alla fall inte varit med om ett sådant mål innan. När man håller den så länge i anfallszon. Det var en kul grej att se i efterhand, säger Oscar Lundin.

Som tränare, är det sådana här mål man vill göra?

– I det läget vi var i ledning 7-5 med åtta minuter kvar är det fördelaktigt att ha bollen i anfallszon med korta avstånd, hålla dem långt från vårt mål och sedan kunna såga sig igenom och avsluta när de är trötta. Men i allmänhet vill vi komma till mycket avslut, vinna tillbaka bollen högt och möta dem när de är oorganiserade. Den här kedjan brukar skjuta mycket, så det var inget typiskt mål för hur det brukar se ut.

”Kommer säga att han fejkade skott”

Robin Nilsberth tog ett skott där mitt i anfallet, men fick en felträff som det ser ut. Han var nära att sabbaallt?

– Han kommer säga att han bara fejkade skott, men han såg sugen ut på att skjuta. Det måste jag säga. Men det blev ju bra ändå!

SportExpressen Play sänder allt från världens bästa innebandyliga, SSL, denna säsong. Fyra nya matcher i kväll som du ser här.