Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Hade önskat att vi fick spela mer ihop”

SportExpressen träffade Ellen Bäckstedt under en reklaminspelning för SSL-sändningarna.
Foto: Oskar Lund
Ellen Bäckstedt och Wilma Johansson.
Foto: PER WIKLUND / BILDBYRÅN
Ellen Bäckstedt.
Foto: PER WIKLUND / BILDBYRÅN

Endre siktade mot SM-guldet den gångna säsongen men åkte ut mot Pixbo i semifinalen.

Nu har Bruno Lundberg tagit över som ny tränare – samtidigt som flera nyckelspelare lämnat.

Här ger landslagsforwarden Ellen Bäckstedt sin syn på spelartappen och Endres lagbygge.

– Jag skulle ljuga om jag sa att vi inte tappat superbra spelare, men jag tror ändå stenhårt på oss, säger 21-åringen.


SportExpressen Play sänder alla matcher från SSL-innebandyn fram till 2025 

Pixbo satte stopp för Endres slutspelsresa den gångna säsongen och laget bygger nu om.

Erfarne Bruno Lundberg har kommit in som ny huvudtränare och det har hänt en del del i spelartruppen.

Bland annat har spelare som Stephanie Boberg, Elin Gabrielsson, Linnéa Wallgren, Rebecca Heed Arvidsson, Thea Ekholt, Corin Rüttimann och Karen Farnes försvunnit.

På pluskontot finns namn som Isabell Gerig, Malin Lindgren, Julia Suter och Ellen Westberg.

– Även om vi har tappat många, speciellt på backsidan, känns det spännande. Vi blir bra i år igen och jag tror på oss stenhårt, säger nyckelspelaren Ellen Bäckstedt när SportExpressen träffar henne i samband med en reklaminspelning för SSL-sändningarna kommande säsong.

– Jag skulle ljuga om jag sa att vi inte tappat superbra spelare. Vi har fått in bra spelare också, men jag tror tappen gör ont i oss. Jag tror och hoppas ändå att vi kan ta oss jättelångt, säger Bäckstedt.

Hon nämner Stephanie Boberg och Linnea Wallgren som två tunga tapp.

– Två spelare i min femma som jag spelat mycket med under mina tre år i Endre. Vi har spelat ihop oss och det kanske inte kommer gå superbra direkt i en ny femma men vi får hoppas att man kommer in i det direkt.

Radarpartnern lämnade

Ett annat kännbart avbräck är Wilma Johansson. Forwarden, som spelade i samma femma som Ellen Bäckstedt under deras tid på Riksinnebandygymnasiet i Umeå, gick till Rönnby.

– Jättetråkigt för oss, en superbra spelare som jag spelat mycket med förut men inte i Endre. Det var tråkigt och det hade både varit kul och bra för oss om vi spelat mer tillsammans tror jag. Tyvärr fick vi inte riktigt den chansen, säger hon.

Hur ser du på hennes beslut?

– Det blir spännande med Rönnby. Jag har inte så bra koll på hennes flytt men det ska bli spännande att se henne i ett lag där hon kommer få ta en väldigt stor roll tror jag. Jag tror det kommer gå bra för henne. Jag har frågat lite om beslutet men tänker att hon får sköta det där själv.

Jag hade önskat att vi fick spela mer ihop och det kanske hade skett om hon hade varit kvar.

På tränarbänken kommer Endre ledas av ett välkänt innebandynamn i form av Bruno Lundberg som varit både spelare och tränare i klubbar som Balrog, Södertälje och AIK.

– Han har ställt krav direkt och ger både positiv feedback och tar upp sådant man kan förbättra. Han stannar upp träningarna och undrar ”vad håller ni på med” samtidigt som han är den som skriker högst när vi gör något bra. Jag tror det behövs, det är en tränare som vet vad som krävs och vad han ska säga för att få ut det bästa. 

Ellen Bäckstedt har ett år kvar på sitt kontrakt med Endre och hoppas att laget ska slåss i toppen och gå långt i slutspelet på nytt.

– Vi har tappat spelare men vi har också fått in spelare. Vi har alltid målet att gå för guldet och vara bäst i slutet av serien. Vi får se hur långt det räcker men det känns som vi har ett lag för att göra det. Jag har inte tänkt längre än den här säsongen, jag trivs väldigt bra på Gotland och i Endre och har bara den här säsongen i siktet, säger landslagsforwarden.


SportExpressen Play sänder alla matcher från SSL-innebandyn fram till 2025