Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Får gärna kasta bensin på elden”

Se senaste avsnittet av Frislag.
Alexander Galante Carlström.
Foto: PER WIKLUND / BILDBYRÅN
Robin Nilsberth.
Foto: PER WIKLUND / BILDBYRÅN

Regerande mästarna Falun hade en tung start på SSL-säsongen – och rivalerna njöt.

Nu har laget radat upp tio raka segrar inför prestigemötet med Storvreta.

– Det blir bara en tändvätska och de får gärna fortsätta kasta bensin på elden, säger poängligaledaren Alexander Galante Carlström om konkurrenternas snack.

– Jag vet faktiskt inte om det blir ett annat Falun vi möter nu. Det verkar vara lite samma lag, säger Storvretas backstjärna Robin Nilsberth.


SportExpressen Play sänder alla matcher från innebandyns SSL fram till 2025

Mästarlaget IBF Falun gick inte att känna igen under inledningen av årets säsong.

Laget hade det tungt i november månad och efter fyra förluster på fem matcher pratade stjärnspelaren Alexander Galante Carlström om vad som krävdes för att vända den tunga trenden. 

Samtidigt var det flera konkurrenter som uttalade sig om Faluns svaga form.

Storvretas målvakt Viktor Klintsten berättade att han ”njöt lite” av lagets förluster och efter Storvretas seger mot Falun (6-3) i Uppsala sa Robin Nilsberth följande till Innebandymagazinet:

– De känns lite tunna och junioraktiga, de spelarna som var jobbiga att möta förr i giganternas kamp stod i båset eller var på andra ställen. Falun är väldigt framtunga i år och det känns som vi har en mycket solidare trupp.

När lagen nu ska mötas igen på onsdagskvällen är läget ett helt annat. Falun har vänt trenden och radat upp tio raka segrar.

– Största skillnaden är att vi fått ordning på försvarsspelet, tidigare skapade motståndarna egentligen lägen på oss hela tiden. På sistone har det varit annorlunda, och det är klart att man är i bra form om man har tio raka, säger Alexander Galante Carlström som leder hela SSL:s poängliga.

Han pratar om ändringar i försvarsspelet, hårdare träning – men framför allt om en förbättrad attityd.

”Svajigt i deras hjärnor”

Samtidigt minns han tillbaka på skadeglädjen som fanns hos de andra toppklubbarna när Falun gick tungt.

– Jag förstår att hela innebandy-Sverige mådde bra när en så stor klubb som Falun gick dåligt, men jag har varit med så länge att jag inte bryr mig vad folk tycker eller tänker. Inom de här väggarna vet vi vad vi kan och vad vi vill. Vi har inte slutat tro på det bara för att folk snackat i media om vad de tycker och tänker om oss, säger han.

– Att de går ut och säger sådant tyder bara på att de är lite osäkra och att det börjar bli lite svajigt i deras hjärnor, för mig spelar det ingen roll. Det blir bara en tändvätska och de får gärna fortsätta kasta bensin på elden, fortsätter han.

Storvretas backjätte Robin Nilsberth var inte imponerad sist han ställdes mot Falun.

– Nej, och det var de nog inte själva heller. Jag räknar med ett starkare Falun nu. Det är ett bra lag så vi måste vara på tårna, säger han.

Är du orolig för den formen de kommer med nu?

– Jag har inte sett dem jättemycket, men inte orolig från det jag sett hittills. Det känns som vi har bra koll på dem. De har nog mer att vara fundersamma över som är kopplat till oss än vi har som är kopplat till dem.

Han fortsätter:

– Jag vet faktiskt inte om det blir ett annat Falun vi möter nu. Det verkar vara lite samma lag vi möter, men de har haft bättre form nu. Tio raka segrar är starkt så de kommer väl med självförtroende.

Alexander Galante Carlström tror på ett helt annat Falun i kvällens drabbning.

– Förra gången vi möttes var under vår dåliga period och ingen av oss var i bra form, vi var rentav i ganska kass form. Vi har mycket revansch att utkräva och det ska vi göra, säger han.

Hur ser du på Storvretas säsong?

– Jag tittar inte jättemycket men har sett några matcher. I början var de bra men på slutet tycker jag de varit ganska dåliga, i alla fall det jag sett. De har haft lite skador på tongivande spelare och det har väl inte riktigt klaffat. Sedan vet man att de är som oss, de taggar till i stora matcher. Det blir tufft och det är två bra innebandylag som möts, men av oss två är väl vi i bäst form.


Sändningen från Guide Arena börjar klockan 18.40 i kväll!


FALUNS SEGERSVIT

Thorengruppen (b) 10–4

Linköping (b) 6–5

Växjö (h) 6–2

Helsingborg (h) 10–2

Sirius (b) 6–5

Helsingborg (b) 7–6 e förl 

Jönköping (b) 7–4

Mullsjö (h) 8–4

Thorengruppen (h) 9–2

Höllviken (b) 11–3