Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Han mår skit‚ han är jättebedrövad”

Foto: MATHILDA AHLBERG

Svensk innebandy skakas av en skandal.

En landslagsmeriterad spelare misstänks för drograttfylleri, skriver en lokaltidning.

Mannen stoppades vid en poliskontroll tidigare i veckan och stängs nu av från sin klubb. 

– Han mår skit, säger en representant i klubbens ledning.

Det var under natten mot måndag som innebandystjärnan fick stanna vid en poliskontroll i staden där han bor. 

Alkoholhalten var under den otillåtna nivån.

Men enligt uppgifter till lokaltidningen hittades det vid ett första urinprov spår av amfetamin och spelaren är nu misstänkt för drograttfylleri.

Elitspelare avstängd för drograttfylleri

Stjärnans klubb har valt att stänga av spelaren i väntan på provsvar.

– Vi har pratat i styrelsen om hur vi ska hantera det här. Han är avstängd tills vidare och vi ska få hans förklaring och version. Det som det har visats spår av i de första proverna är otillåtna preparat. Vi kommer aldrig tolerera det som förening så vi måste agera som att det första provet är rätt. Sedan får vi se om det var något felaktigt med detta prov och om nästa prov kommer visa något annat, säger en representant i klubbens ledning som meddelar att svaret på blodprovet kommer om cirka tre veckor.

I övrigt vet klubben inte så mycket om vad som har hänt. Därför väntar ett möte med spelaren under dagen.

– Det är ett prov som har visat två otillåtna preparat. Vi hade ett kort samtal i går om hur han mår och ska träffas i dag och mer diskutera händelseförloppet. Vi måste hitta ett avstamp för hur vi går vidare rent sportsligt och ur ett föreningsperspektiv. Vi måste också ta hand om personen. Det här är en kille som behöver allt stöd han kan få.

”Han mår skit, är jättebedrövad”

Hur mår spelaren?

– Han mår skit, är jättebedrövad. Det är fullt förståeligt. Han är medveten om att det kan få konsekvenser. 

Spelaren i fråga är framstående inom innebandyn och har meriter från det svenska landslaget.

Kommer det som en överraskning att han misstänks ha befattat sig med droger?

– Ja, det var en chock, inget vi hade räknat med. Det kändes avlägset för honom och jag tycker han har funkat jättebra hos oss den senaste tiden, säger klubbrepresentanten.

Om det andra provet också är positivt. Har han någon framtid i klubben då?

– Det är inget beslut jag kan ta själv. Vi måste prata med personen först, men vi kommer inte se mellan fingrarna bara för att det är en speciell person. Han får ta konsekvensen. Men det här är ett rättsligt efterspel som ligger utanför klubbens ramar som inte rör innebandyn. Först får samhället gå sin gilla gång helt enkelt.

SportExpressen har även varit i kontakt med klubbens tränare.

– Jag kan inte säga så mycket. Det har hänt utanför banan och lagen måste ha sin gång där. Den närmaste tiden är han inte med oss. Det är en del av det. Den andra delen är personen så klart. Vi tänker på honom. I övrigt kan jag inte kommentera mer i dagsläget, säger han.