Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Efter strulet – Växjö värvar landslagsmeriterad målvakt

Se firandet när Falun vann SM-guld.
Santtu Strandberg.
Foto: EräViikingit / Youtube

Växjö hade en strulig målvaktssituation den gångna säsongen.

Nu kan SportExpressen berätta att laget har gjort klart med en meriterad värvning.

Finske målvakten Santtu Strandberg, 30, ansluter till klubben.

– Jag har alltid drömt om att spela i den svenska ligan, säger han.


SportExpressen Play sänder alla matcher från innebandyslutspelet på både dam- och herrsidan

Med Viktor Kastengren som dragits med långtidscovid och Martin Stolt som haft problem med hjärnskakningar har Växjös målvaktssida varit oklar inför kommande säsong.

– Vi ska ha en diskussion med båda efter säsongen, och även med Edin Omanovic, men jag måste leta målvakter eftersom vi inte vet vad som händer. Jag tror vi haft 8-9 målvakter i år och så kan vi inte ha det, har Erik Eskils, elitansvarig, tidigare sagt till SportExpressen.

Stjärnmålvakten Pascal Meier har varit ett namn och Gustav Jansson ett annat – men nu står det klart att en finsk målvakt med landslagsmeriter tar plats i Växjö kommande säsong.

Santtu Strandberg har nämligen skrivit på för klubben.

– Jag pratade med Tero Tiitu, Mika Moilanen och Jani Kukkola som är mina vänner och som spelat i Sverige. De sa att Växjö är ett bra lag med bra resurser och att jag skulle åka dit om jag fick chansen, säger Strandberg.

– Jag har alltid drömt om att spela i svenska ligan och det passar perfekt in i mitt liv nu.

Siktar på landslaget

Även Warberg ska ha visat intresse för honom men den övergången blev aldrig aktuell då de inte tog sig upp till SSL.

Istället lämnar Santtu Strandberg sitt EräViikingit för Växjö.

– Sverige är en bra plats att vara på för mig och jag tror alltid att det öppnas möjligheter när det sker förändringar. Jag har spelat i finska ligan i tio år och i EräViikingit i fyra. Det här är ett nytt steg som pushar mig, säger han.

Jag tror Växjö har en bra framtid och jag vill vara en del av det.

Målsättningen är att jaga SM-guld med Växjö och att ta sig tillbaka in i det finska landslaget.

– Konkurrensen där är tuff men jag vill vara en del av landslaget och bli en bättre målvakt. Det är en tuff situation att hinna slå mig in i laget till VM men jag försöker alltid och det är min dröm. Och varje säsong jag spelar siktar jag på att vinna mästerskapet, säger han.

Växjös Erik Eskils om värvningen:

– Detta har varit ett märkligt år på många sätt. Inte minst vårt trassel med målvakter. Vi har kommit fram till att vi bör hitta en senior och erfaren målvakt om och ifall Viktor inte hinner repa sig till starten. Det är lång tid kvar men Viktors tillfrisknande tar tid och det känns bättre att kunna göra det nu i lugn och ro. Santtu är verkligen kul att få in. Och med hans ambitioner att ta sig in i landslaget igen så tror jag vi kan ge honom bästa tänkbara förutsättningar.


SportExpressen Play sänder alla matcher från innebandyslutspelet på både dam- och herrsidan


Faluns spelare berättar om känslorna efter SM-guldet i SportExpressens studio.