Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Drömmen: Få hem fem SSL-namn till

Hampus Ahrén väntas spela i Nykvarn nästa säsong.

Nykvarnstränaren Sebastian Wahlgren menar att det inte är aktuellt - utan han har större förhoppningar om andra SSL-profiler.

– Vi jobbar hårdare på vissa Växjöspelare, säger Wahlgren.


SportExpressen Play sänder alla matcher från innebandyns SSL fram till 2025

SportExpressen kunde under måndagsmorgonen avslöja att mycket talar för att Hampus Ahrén spelar i Nykvarn nästa säsong.

– Jag har varit tydlig med att jag vill vänta till efter säsongen och jag fokuserar på Storvreta nu. Det känns bäst för mig, sa Storvretas 20-åriga storstjärna.

Nykvarns tränare Sebastian Wahlgren dementerar uppgifterna - precis som alla andra inblandade.

– Jag tror inte han är klar eller ska hit, det borde jag veta i så fall. På Hampus låter det inte som att han ska till Nykvarn. Man måste se först vad han är värd också. Han kan ju få drömkontrakt var han vill och vi har inga pengar. Sedan ska väl Hampus spela ett VM i december så det är nog inte aktuellt med något annat än SSL.

Drömmer om fem spelare i Växjö

Men att Nykvarn gör en satsning mot SSL och sedermera SM-guld och har många profilerade namn på önskelistan är ingen hemlighet.

– Ser vi till vilka spelare vi har i SSL… Ja, med alla de har vi nästan ett mittenlag i SSL, säger Sebastian Wahlgren.

Förutom Hampus Ahrén är det fem spelare i Växjö som den allsvenska klubben vill ha hem.

■ Landslagsbacken och lagkaptenen Markus Jonsson.

■ Karljohan Ahlroth vars bror Valdemar Ahlroth återvände till Nykvarn i fjol.

■ Lucas och Kevin Rigogiannis - som lämnade Nykvarn inför denna säsong.

■ Allroundskicklige Simon Westgärds.

– Jag känner ju alla och har haft flera av grabbarna sedan de var fem år gamla. Vi pratar jämt under säsongen. Kevin och Lucas har jag väl firat fler semestrar med dem än de har gjort med sina föräldrar, säger Sebastian Wahlgren.

Simon Westgärds är den som, enligt Wahlgren, ligger närmast en återkomst.

– Det är långt gånget med honom och det är troligt att han spelar i Nykvarn. Men inget är klart även om Växjö redan har sagt det.

Rigogiannis-bröderna kan återvända

Även kring bröderna Rigogiannis låter Sebastian Wahlgren optimistisk.

– De skulle kunna återvända. De vill vi ha hem.  De har inte gått dåligt, men de har inte fått speltiden och utvecklingen som de trodde i Växjö. De skulle kunna få mer förtroende i Nykvarn. Så de jobbar vi stenhårt på. Precis som med Gustaf Sandberg i Onyx.

Markus Jonsson och Karljohan Ahlroth skrev nya kontrakt med Växjö i fjol.

– Ja, och Jonsson siktar på VM. Ahlroth är det nog lättare att få hem än Ahrén. Bröderna har ju önskemål om att få spela ihop, men han sitter på kontrakt. Växjö lär inte släppa honom gratis.

Sebastian Wahlgren ser det som ett misslyckande om Nykvarn inte går upp i SSL till 2022.

– Ja, får vi in Simon, ”Gurra”, Kevin, Lucas och redan har ”Valle” (Valdemar Ahlroth) då blir vi ett topplag i år. Vi spöade alla topplag i fjol, men förlorade mot bottenlagen. Vi vet att vi har mer att ge. Så går vi inte upp i år får vi nog tänka om. Kanske ska vi bara vara ett allsvenskt lag då som slussar ut talanger.

SportExpressen Play sänder alla matcher från innebandyns SSL fram till 2025.LÄS MER: Han är Storvretas nästa stjärnvärvning


Ett urval av alla fantastiska mål som SSL-säsongen har bjudit på