Dödshotet: ”Kommer skjuta ihjäl alla ikväll”

Dödshot och hakkors mötte Karlstad IBF under måndagen.

Polisen vaktar nu Tingvallahallarna när stadens ungdomslag tränar under kvällen.

Om ni väljer att inte skicka era barn på träning i kväll så har vi så klart full respekt för det”, skriver Karlstad IBF på Twitter.

Karlstad IBF inledde SSL Dam med en övertidsseger borta mot Lund i lördags och herrlaget vann stabilt med 10-3 mot Åstorp/Kvidinge.

Men efter helgen har klubben drabbats av obehagliga hot.

Under måndagen möttes personerna som skulle öppna Tingvallahallarna av flera klottrade budskap, rapporterar Nya Wermlands-Tidningen.

”Klockan 19.00 kommer alla som är här inne att bli ihjälskjutna”, ”Jag kommer skjuta alla här inne 20 september klockan 19” och ”Hata Karlstad IBK” stod det på dörren tillsammans med flera hakkors.

Hot mot Karlstad IBF

– Klottret är av sådan art att händelsen har rubricerats både som skadegörelse och olaga hot, säger Stefan Wickberg, presstalesperson hos polisen i region Bergslagen till NWT.

– Det här är tråkigt så klart. Det här är säkert dumheter från några ungdomar som inte har något bättre för sig. Jag tar inte hotet seriöst alls, men jag har full respekt för de som tränar i kväll vid klockan 19, säger Karlstad IBF:s klubbchef Michael Bergqvist till NWT.

– Vi har ju full verksamhet nu så det är väldigt tråkigt när sådant här händer. Vi är en helt opolitisk anläggning med glada miner som fokuserar på idrott och hälsa i grunden. Det känns lite konstigt faktiskt. Tyvärr är det mycket psykisk ohälsa i samhället som kanske kan vara en av anledningarna bakom detta, säger arenachefen Anders Lidström till Värmlands Folkblad.

Polisen vaktar träningarna

Karlstad IBF har uttalat sig om händelsen på Twitter.

”Åtgärder från polisen är att de skickar en patrull till arenan klockan 17.00 som kommer vara kvar under kvällen. Polisen upplever att den åtgärden ska räcka, och vi kommer att hålla anläggningen öppen som vanligt. Sen om ni väljer att inte skicka era barn på träning i kväll så har vi så klart full respekt för det”, skriver klubben.

Se höjdpunkter från herrarnas SSL-premiär