Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”En chock, fällde en tår när hon ringde”

Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN
Foto: Per Wiklund

Backup i klubblaget i fjol.

I dagarna utsågs Matilda Östlund Visén till årets målvakt i innebandyns SSL.

Nu kan SportExpressen berätta att Siriusstjärnan även är uttagen i landslaget för första gången – med VM på hemmaplan bara ett halvår bort.

– Det var en chock om jag ska vara helt ärlig, säger 27-åringen.


SportExpressen Play sänder alla matcher från SSL fram till 2025

Det är en häftig resa Matilda Östlund Visén har gjort.

– Min väg uppåt har inte varit spikrak. Jag har inte haft de bästa förutsättningarna eller kunnat glida in på en räkmacka. Det gör att jag värdesätter det här ännu mer, säger hon.

För de glada samtalen har varit många den senaste tiden. 

Besked om att hon var årets målvakt säsongen 2020/21 kom och förrförra torsdagen ringde förbundskaptenen Åsa ”Kotten” Karlsson.

Östlund Visén får landslagsdebutera

– Det kan hända att jag fällde en tår när hon ringde. Det är absolut superkul. Jag ser fram emot att få vara med på det här lägret och visa vad jag går för, säger Matilda Östlund Visén.

– Veckan har gått i rosa skimmer. Jag är så jäkla glad, det finns inte ord. Men det var faktiskt mer chockartat att utses till årets målvakt. 

Matilda Östlund Visén har tagit vägen via Örnsköldsvik, Linköping och Täby.

I Täby vann hon SM-guld 2019, men då som backup bakom Alexandra Durling.

Det fick Östlund Visén att söka sig vidare inför årets säsong. Valet föll på Sirius och väl där gjorde både hon och laget stor succé. 

– Jag fick en chans att visa upp mig i år och det var bara att ta den. Många har trott på en och det har stärkt mig jättemycket. Jag har haft uppbackning av lagkamrater i Täby och Sirius som trott på mig. Även om jag var tvåa på papperet i Täby har jag aldrig känt att de andra har tyckt att det är skakigt när jag har stått. 

”Den här veckan har varit magisk”

Ironiskt nog är det nu när Alexandra Durling precis slutat som Matilda Östlund Visén får landslagsdebutera - som 27-åring.

Durling som, i en intervju med SportExpressen, lyfte fram just sin tidigare Täby-kollega som ett tänkbar arvtagare i blågult.

– Jag såg det, jättegulligt. Trots att man att varit konkurrenter kan man stötta varandra och vara vänner. Vi har alltid haft en bra relation.

Matilda Östlund Visén är nu uttagen till landslagslägret i Varberg den 3-6 juni.

VM spelas hemma i Uppsala i månadsskiftet november-december.

– Landslaget är det ultimata målet. Det är därför man fortsätter spela, säger Siriusmålvakten som ser sig själv som en underdog i jakten på en VM-biljett.

– Det finns väldigt många målvakter som är duktiga. De andra har kanske ett försprång, men jag ska jobba stenhårt för att försöka nå drömmen i alla fall så får vi se hur långt det räcker. Den här veckan har varit magisk. Det här är två av mina stora karriärsmål, som jag har drömt om sedan jag var liten. Den blågula drömmen. Med priset skriver man in sitt namn i historieböckerna för innebandyn. Det är stort. Det är coolt när man tittar tillbaka senare och ser sitt namn stå där bland alla andra stora namn.

Hela landslagstruppen till Varbergslägret tas ut under tisdagsförmiddagen.

Till helgen kan du se tre högintressanta internmatcher från herrarnas landslagsläger på SportExpressen Play. Lag Nord möter Lag Syd tre gånger om fredag, lördag och söndag.