Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Det hände hemma – och jag skäms för att berätta”

Foto: PER WIKLUND / BILDBYRÅN
Foto: AXEL BOBERG / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Gabriella Strandberg låg bakom Jönköpings bragdvändning mot Falun under söndagen.

Men JIK-kaptenen var länge osäker på om det skulle bli spel på grund av en smäll mot huvudet.

– Det hände hemma faktiskt och jag skäms nästan för att berätta, säger 22-åringen.

Coronapandemin ställde in Jönköpings två senaste matcher i innebandyns SSL.

Till mötet med Falun kom de utan att spelat på nästan en månad.

Möjligtvis var det ringrosten som lyste igenom för JIK som var i 6-2-underläge efter halva matchen.

Tränaren Johan Ivarsson tog en timeout - och hela matchen vände.

Jönköping gjorde sju raka mål och tog en viktig seger i bottenkampen.

– Att vi skulle göra 7-0 såg man inte komma direkt, men det känns riktigt bra så klart, säger Gabriella Strandberg som var den som både startade och avslutade vändningen med att göra 3-6 och slutresultatet 9-6.

Gabriella Strandberg skadade huvudet i hemmet

För hennes del kom det längre matchuppehållet lägligt då hon åkte på en olycklig skada i hemmet för ett par veckor sedan.

– Jag har haft två ganska grova hjärnskakningar tidigare och den här smällen tog rätt illa nu. Jag har legat i ett mörkt rum och stirrat upp i taket. Ingen optimal uppladdning, säger Gabriella Strandberg.

Vad var det som hände då?

Ja, det vill 22-åringen nästan inte gå in på.

– Jag skäms när jag säger det. Det var så klantigt. Jag får tagga ner lite.

Gabriella Strandberg var på väg till träningen. Hon var stressad, tittade inte upp och gick rakt in i en betongvägg hemma.

– Betongen har en kant som jag fick i huvudet. Jag hör ju att det inte låter så farligt, men det tog väldigt illa på den sidan på huvudet som jag har haft väldigt mycket problem med.

”Jag vill ändå leva ett normalt liv”

Gabriella Strandberg trodde bara att det handlade om en yttre smäll och hon stressade vidare till träningen. Men när hon kom hem kände hon att något inte stod rätt till.

– Jag mådde inte bra och gick väl in i någon form av hjärnskakningskarantän och gjorde inte mycket alls veckan efter. Men jag har inte fått någon diagnos av läkare. Jag har varit min egen läkare.

Under förra veckan trappade hon upp träningen igen, men utöver det har hon mest vilat. Spel mot Falun var inte alls givet.

– Huvudet känns helt okej nu efter matchen. Vi får väl se hur det känns nu dagarna som går. Man vill ändå leva ett normalt liv. Även om man inte vill missa matcher för något i världen får man vara rädd om sitt huvud, säger Gabriella Strandberg.

Segern var Jönköpings första efter ordinarie tid i år och laget ligger på rätt sida slutspelsstrecket tack vare bättre målskillnad.

SportExpressen Play sänder alla matcher från innebandyns SSL den här säsongen och de fyra kommande.


Allt du behöver veta på 60 sekunder