Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”De är inte bra – de är trötta”

Rasmus Enström var besviken efter förlusten mot Storvreta.
Foto: PER WIKLUND / BILDBYRÅN
Robin Nilsberth gästade SportExpressens Plays sändning efter segern mot Falun.
Foto: SportExpressen Play

IBF Falun hade tio raka segrar – men i toppmatchen mot Storvreta tog det stopp.

För andra gången den här säsongen gick Uppsalalaget segrande ur rivalmötet.

– Storvreta har så dålig form, de är inte bra alltså. Det är det som gör att det känns så tråkigt att förlora mot dem nu, säger Faluns Rasmus Enström.

– Det var samma Falun som vi mötte tidigare under säsongen. Vi känns tyngre och starkare, svarar Storvretas Robin Nilsberth.


SportExpressen Play sänder alla matcher från innebandyns SSL fram till 2025

När Storvreta och Falun möttes tidigare i höstas vann Uppsalalaget klart och Falun var inne i en tung trend.

Inför onsdagens möte var läget ett annat och hemmalaget hade radat upp tio raka segrar – men nu tog det stopp.

Storvreta vann (6-4) och efteråt var Faluns stjärnspelare Rasmus Enström riktigt besviken.

– Jag tycker vi har matchen, halva matchen i alla fall, sedan tycker jag vi blir lite valpiga återigen. Vi ger initiativet till dem. Jag tycker vi dominerar matchbilden i början, styr och ställer, sedan vet jag inte vad som händer, säger Enström, som noterades för två assist, i SportExpressen Plays sändning efter slutsignalen.

Han fortsätter:

– Det som känns mest är när Storvreta har så dålig form, de är inte bra alltså. Det är det som känns så tråkigt med att förlora mot dem nu.

Vad är det för brister du ser i deras spel?

– Jag tycker de är trötta liksom, det är det som känns piss att torska på hemmaplan. Men vi har fått lite svar och får ta det härifrån. Slutspelet kommer och det gäller att slipa på lite bitar.

Enström riktade även kritik mot det egna lagets spel:

– Jag tycker vi är många som gömmer oss i dag. I början på matchen är det många som är heta och skapar lägen, sedan blir vi så där valpiga. Det måste vi tvätta bort.

”Vi känns tyngre och starkare”

I slutet av matchen hettade det till lite mellan just Rasmus Enström och Storvretas back Robin Nilsberth.

– Det är känslor. Det har i alla fall varit Sveriges två bästa lag som mött varandra i många heta matcher. Vi måste få leva oss in, säger Nilsberth.

Efter en första period där Falun förde mycket av spelet växte Storvreta och Albin Sjögren stod bland annat för två av målen i segern.

– Lite trevande första kanske med två lag som kände på varandra. Vi sa att det kändes som de spelade i Globen, det var mycket försiktigt spel från den femman vi mötte. Sedan tycker jag att vi äter oss in i matchen och andra perioden går klart till oss. Och när det ska tas ner visar vi hur starka vi är, säger Robin Nilsberth.

Var det ett annat Falun ni mötte nu jämfört med i höstas?

– Nej, det känns som det var samma vi mötte tidigare under säsongen både i IFU Arena och på försäsongen. Vi känns tyngre och starkare faktiskt.