Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Det är ju något vi ofta haft svårt för”

Se senaste avsnittet av Frislag.
Martin Karlsson.
Foto: PER WIKLUND / BILDBYRÅN

Mot Jönköping senast ledde de med 4-0 men rasade ihop och förlorade med 5-7.

Nu slåss Linköping för att hålla sig ovanför slutspelsstrecket och ställs närmast mot bottenlaget Höllviken.

– Tar vi inte majoriteten av poängen i de kommande matcherna förtjänar vi inte att gå till slutspel, säger landslagsspelaren Martin Karlsson.


Se alla matcher från SSL på SportExpressen Play! 

Kampen kring slutspelsstrecket i SSL är stenhård och många lag är inblandade. På sjunde plats ligger Linköping som var på väg mot seger mot Jönköping senast.

Ledning med 4-0 efter första perioden och 5-1 långt in i andra förvandlades dock till förlust med 5-7.

– Mellanmjölk har det väl varit. Vi varvar bra insatser med rejäla bottennapp, sista trettio senast var katastrof. Det varierar en del kan man säga, säger nyckelspelaren Martin Karlsson.

Han fortsätter:

– Senast började vi bra, ledde med 4-0 och trodde väl det var klart. Det är lite så det varit under säsongen, upp och ner. Är det något vi ofta haft svårt för är det kanske de sämre lagen på papper, de som ligger lite längre ned i tabellen. Jag tror det är en inställningsfråga.

Möter tre bottenlag

Med tanke på det kan lördagens match bli en utmaning. Då väntar nämligen nästjumbon Höllviken.

– De har väl haft lite coronastrul på slutet har jag läst. De har ju Wilhelmsson (Johannes) som drar det där tåget och han har väl inte gjort två-tre poäng per match som han kanske gjort tidigare. De har några gubbar som är vassa, och nu ska jag väl inte såga dem, men ibland känns det som de är lite oinspirerade. De blandar och ger, men de har spets i några gubbar som vi får se upp med, säger Martin Karlsson.

Efter mötet med Höllviken har Linköping tabelltolvan Sirius och jumbon Thorengruppen i de kommande omgångarna.

– Vi har några matcher på raken som vi ska vinna, tar vi inte majoriteten av poängen i de matcherna förtjänar vi väl inte att gå till slutspel heller. Vi har absolut ett bra läge tycker jag, och det är roligt att det är tajt och tufft, säger Martin Karlsson.


Linköpings bortamöte med Höllviken inleds 15.00 och sänds på SportExpressen Play.


LÄS MER: ”Behöver inte vara nån Einstein för att förstå”