Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bröt segersviten – sedan kom kängan

Storvreta vann seriefinalen mot Kalmarsund.
Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Kalmarsunds svit sprack på lördagen.
Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN

UPPSALA. Kalmarsunds segersvit är ett minne blott.

Storvreta gav inte bara succélaget första förlusten i årets SSL utan även en smocka efteråt.

– För mig är det ett tråkigt sätt att försöka vinna en seriefinal, säger Storvretatränaren Oscar Lundin.


Se höjdpunkter från matchen i tv-spelaren.

Lagen följdes åt matchen igenom.

Ställningen var 2-2 med 45 sekunder kvar när Kalmarsunds Kevin Haglund åkte på en utvisning, som bortalaget inte alls var nöjda med.

Storvreta behövde sedan 22 sekunder för att avgöra matchen.

Alexander Rudd - tillbaka efter en två månaders lång frånvaro - drog in ett slagskott i powerplay fram till slutresultatet 3-2.

– Jag hade bestämt mig för det där tre sekunder innan jag sköt för jag visste att passningen från Albin Sjögren skulle komma. Den satt riktigt bra, säger Rudd.

– Annars var min insats knappt godkänd. Samtidigt ska man kanske inte ha så höga förväntningar när man inte spelat på länge.

Stor besvikelse i Kalmarsund

Efter slutsignalen rev Kalmarsunds storstjärna Kim Nilsson ner ena målburen innan gästerna snabbt försvann ut i omklädningsrummet.

– Klart man blir besviken. Det känns inte så bra nu, säger tränaren Alexander Brinkmann.

Storvretas dito Oscar Lundin valde efter matchen att hylla Kalmarsunds försvarsspel, men var inte sen med att ge succéledarna en känga.

– De kommer hit med sådant självförtroende i ryggen och med det laget de har och så är det så överraskande riskminimerande från deras sida. I sättet de spelar.

Du tycker de spelar tråkigt i dag?

– Ja, för mig är det ett tråkigt sätt att försöka vinna en seriefinal, säger Oscar Lundin.

– De väntar, hittar rätt tajming och lyfter en långboll eller går på utkast. De är bra på de grejerna, men jag hade förväntat mig mer från dem.

De hade 2-2 till sista sekunderna. Spelade de inte på rätt sätt om de ville ha med sig poäng då?

– Jag är tveksam till det alltså. Jag vet inte hur många skott de har mot mål. Sedan är det upp till oss. Vi ska kunna göra det bättre mot deras försvarsspel, säger Oscar Lundin.

”De står och väntar på egen planhalva”

Kalmarsunds Albin Hedstål på frågan om de spelade tråkigt:

– Det får stå för honom. Jag vänder på det: De står och väntar på egen planhalva, nästan hela matchen. Det är inte så jättekul heller. Men vad fan, vi gör vad som krävs för att vinna så då får det väl vara så. Jag tycker vi gör en så pass bra match att vi förtjänar mer i dag. Vi är verkligen där och hugger. 

Ni visar att ni är att räkna med?

– Absolut. Jag tror ingen tycker att Storvreta förtjänade att vinna med stora siffror. Det kunde ha gått åt vilket håll som helst.

Alexander Rudd ger båda rätt i kritiken:

– De spelade tråkigt, men det gjorde vi också. Det var ingen toppmatch på något sätt. Det var ett ställningskrig.

Kalmarsunds tränare Alexander Brinkmann är självkritisk när han försöker sig på en analys av matchen.

– Jag trodde vi skulle komma hit med full fart, men det fick vi inte till. Den här matchen blev inte alls som vi tänkte eller trodde. Vi hade inte ens på förhand funderat kring att de skulle försöka kväva oss snarare än att köra över oss. Vi kanske inte trodde att det skulle behövas. Det är för dåligt av mig.

Kalmarsund är trots förlusten kvar i serieledning, men Storvreta har chans att gå om vid seger mot Växjö i torsdagens hängmatch.

Se alla matcher från SSL på SportExpressen Play.