Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Borta på obestämd tid: ”Är idrottens baksida”

Foto: PER WIKLUND / BILDBYRÅN

Två raka förluster i bagaget.

Som om inte det vore nog har Rönnby även lagkaptenen Elin Björkman borta på obestämd tid med ett så kallat löparknä.

– Jag hoppas komma tillbaka så fort som möjligt, säger 26-åringen.

Rönnby tippades bli en spännande outsider på förhand.

Efter fyra omgångar ligger Västeråslaget något oväntat utanför slutspelsplats efter att förra helgen tappat en stor ledning till strafförlust mot Karlstad och sedan blivit nollat av Nacka.

– Många utifrån har haft väldigt höga förväntningar på oss och vi kanske inte har levt upp till dem. Men vi i truppen är trygga med den utveckling vi har. Vi har också höga förväntningar. Jag är ganska säker på att det kommer att lossna snart, sett till hur vi presterat på matcherna och träningarna, säger Elin Björkman.

Rönnby ställs mot serieledarna

– Hade vi förlorat stort och inte varit med i matcherna hade det varit något annat. Men nu har det varit jämna resultat i alla våra matcher.

På lördag väntar den svåraste prövningen så här långt. Guldfavoriten och serieledarna Team Thorengruppen. Matchen sänds gratis i SportExpressen Play.

– En fantastiskt rolig utmaning. En tuff match men också en av de roligaste matcherna att spela.

För Elin Björkman blir det ingen match.

Lagkaptenen var med i premiären mot Täby, men har sedan tvingats till vila från innebandyn. På såväl träningarna, där hon kör alternativa övningar, som matcherna.

Elin Björkman borta med löparknä

Anledningen är ett så kallat löparknä.

– Det är en överansträngning som blir värre ju mer man kör. Jag har haft strul med det i flera säsonger. När jag fick det så pass tidigt i år måste jag försöka anpassa det till hela säsongen, säger Elin Björkman som ändå brukar vara med vid avbytarbänken på matcherna.

– Eftersom jag haft liknande problem tidigare vet jag vad det här innebär och vad jag ska göra, så jag känner mig trygg.

26-åringen, som gjorde 23 poäng i fjol, har dock ingen aning om när hon är tillbaka.

– Jag hoppas att jag så snart som möjligt kan köra för fullt. Det är ju jäkligt surt nu. Idrottens baksida. Man vill kunna träna utan att ha ont och kunna vara på sin bästa nivå. 

Se matchen gratis på SportExpressen Play

Kan det vara så illa att du blir borta hela säsongen?

– Det skulle jag inte säga, men det är svårt att säga hur det går med det här. Jag hoppas på så fort som möjligt.

Matchstart i Mälarenergi Arena är klockan 13.00. 

Du ser samtliga matcher från SSL denna säsong på SportExpressen Play.

 

Stor enkät: ”De åker ur SSL”