Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bilden som berör alla: ”Svårt att se honom”

Mattias Samuelsson med silverplaketten.
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Nu är den fantastiska karriären över.
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Det blev sex SM- och två VM-guld.
Foto: PER WIKLUND / BILDBYR¿âàN
Faluns spelare gav Samuelsson extra kramar efter guldet.
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

GÄVLE. Storvretas lagkapten Mattias Samuelsson gjorde sin sista match i karriären i finalförlusten mot Falun.

Efteråt var det en känslosam lagkapten som berättade om avslutet – och till och med motståndarna hade svårt att hålla tillbaka känslorna.

– Jag såg att han var ledsen, det var svårt att se honom, säger Falunstjärnan Alexander Galante Carlström.


SportExpressen Play sänder innebandyns SSL fram till 2025

SM-finalen mot Falun blev sista matchen i karriären för Storvretas lagkapten Mattias Samuelsson.

Den meriterade backen, med flera SM- och VM-guld på meritlistan, fick avsluta med en förlust i sin sista match och efteråt var det en känslosam Samuelsson som gästade SportExpressens tv-studio.

– Man är på botten liksom, idrotten tar och idrotten ger. Jag tycker synd om killarna, mitt lag och min förening, säger han.

Efter slutsignalen kramades Samuelsson om av flera av Faluns spelare när lagen tackade varandra.

– Jag har ju tävlat med många av motståndarna och klart jag har fullt respekt för dem och tvärtom. Jag gratulerade dem, nu gäller det att lyfta vår verksamhet, säger han.

Samuelsson hyllas: ”Såg att han var ledsen”

Alexander Galante Carlström, en av de stora matchvinnarna för Falun, var en av spelarna som blev rörd av att se Mattias Samuelsson efter slutsignalen.

– Jag vet inte vad jag ska säga om Matte Samuelsson. Han är en nära vän som betytt otroligt mycket. Jag skulle vilja hylla honom. Jag tyckte synd om honom nu och kollade på honom hela tiden. Det är en kille jag unnar allting. En fantastisk person och vän. Jag kommer aldrig säga negativt om den mannen, säger han och fortsätter:

– Det var inte för att håna utan för att jag såg att han var ledsen som jag tittade på honom. Det är klart att han är det, det är hans sista match. Jag tyckte synd om honom, för jag tycker om grabben. Det var svårt att se honom.

Det såg ut som han fick en extra kram av dig när ni tackade varandra efteråt?

– Ja, han har betytt mycket för mig. I början av min landslagskarriär fick han en alltid att må bra. Han är en vinnare ut i fingerspetsarna. Han betyder mycket och är en duktig innebandyspelare. Sveriges bästa genom tiderna.

”Genuin kärlek för den här klubben”

För Storvretas tränare Oscar Lundin blev finalen den sista matchen där han fick coacha duon Mattias Samuelsson och Henrik Stenberg som nu avslutar sina karriärer.

– Jag har precis kramat om Mattias Samuelsson och önskat att man hade fått chansen att vara hans tränare längre än så här och önskat att han och Henrik fått ett härligare och finare avslut på sina fantastiska karriärer. Det är tunga känslor och en stor tomhet, säger Lundin i SportExpressens tv-sändning.

Vad har de två betytt för Storvreta?

– De har betytt mycket för mig personligen under det här året och betytt väldigt mycket för omklädningsrummet och laget. Man värker vilken genuin kärlek och passion de har för den här klubben. Två fantastiska människor.

Målvakten Viktor Klintsten har varit med på hela Storvretas resa tillsammans med Samuelsson och Stenberg.

– Man har vunnit så mycket med dem, men den tiden är slut. Det kommer bli jävligt speciellt. Jag har känt hela veckan att det varit lite känslosamt. De är ju så jävla bra fortfarande, så det är tråkigt.

Även Jimmie Pettersson tackar för sig efter årets säsong. Den målfarlige forwarden tackade för sig redan under slutspelet då han blev pappa till trillingar.

SportExpressen Play sänder innebandyns SSL fram till 2025.