Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Bästa jag kunde få höra, det känns bra”

Emil Lundmark kan vara tillbaka till en eventuell semifinal.
Foto: PER WIKLUND / BILDBYRÅN

En knäskada tvingade Faluns center Emil Lundmark till en operation och han riskerade att missa hela säsongen.

Men när han vaknade upp efter ingreppet fick han ett positivt besked.

– Det bästa jag kunde få höra, det känns bra, säger 22-åringen som siktar på att vara tillbaka till en eventuell semifinal.


Se alla matcher från SSL på SportExpressen Play

Inför rivalmötet mellan Falun och Storvreta berättade Emil Lundmark för SportExpressen att en knäskada tvingade honom till en operation.

– Antingen blir det en lite mindre operation, då kan jag vara tillbaka till semifinalerna. Blir det den större varianten är jag borta ett halvår, sa Lundmark den gången. 

I måndags genomförde han operationen.

– Vi kom överens med läkaren innan om att göra det som blir bäst för knät. Om det skulle bli en längre rehab fick det bli så. Sedan när jag vaknade upp efteråt sa han att de inte hade behövt sy. De var en bit som hade lossnat som de plockade bort ur menisken och sedan såg det bra ut, säger Lundmark.

Vad innebär det?

– Det var väl egentligen det bästa jag kunde få höra. Nu kan det ta ungefär fyra till sex veckor beroende på hur jag sköter rehaben och hur det läker. Jag snackade med vår fysio i går och vi sa att vi ska sikta på semifinalen om vi tar oss dit, men det hoppas vi ju så klart. Det är det jag har som mål nu.

Falun har just nu två raka förluster i Superligan från mötena med Storvreta och Dalen. Dessförinnan vann laget tio raka matcher.

– Att se laget förlora är aldrig roligt. Jag får komma ner till träningarna och sprida energi samtidigt som jag sköter min rehab. Nu när jag vilat några dagar blir det fullt fokus på att komma tillbaka och hjälpa laget. Det är jag fullt motiverad för, säger Emil Lundmark.


Stor enkät bland spelarna – han är ligans mest underskattade