Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Avslöjandet bekräftat – han tar över SSL-laget

Se senaste avsnittet av Frislag.
Mikael Hill tar över Fagerhult.
Foto: PER WIKLUND / BILDBYRÅN

På måndagen blev det klart att Johan Kihlblom lämnar tränarjobbet i Fagerhult Habo – och SportExpressen kunde berätta att förre förbundskaptenen Mikael Hill var på väg att ta över.

Nu är nyheten bekräftad och Hill tar över laget kommande säsong.

– Klubben har presenterat ett upplägg som passar mig perfekt, säger han i ett pressmeddelande.


Se alla matcher från SSL på SportExpressen Play!

Efter att Fagerhult Habo kommunicerat att huvudtränaren Johan Kilhblom skulle lämna laget efter säsongen kunde SportExpressen berätta att han är högaktuell för att ta över Mullsjö kommande säsong – samtidigt som ex-förbundskaptenen Mikael Hill var på väg in som tränare för Fagerhult.

Nu har Fagerhult bekräftat att det är just Hill som tar över som huvudansvarig kommande säsong.

Hill har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över 2025 och ska jobba både som tränare för A-laget samt med andra projekt i föreningen.

Återvänder till klubben

Hill återvänder därmed till föreningen vars seniorlag han tränade redan 2008-2010 då laget spelade i division 1.

– Det är extremt kul att kunna presentera Micke Hill som ny tränare från nästa säsong. Vi får in en mycket erfaren och skicklig tränare som jag tror kan hjälpa oss att ta ytterligare steg på många plan kring elitverksamheten. Det känns oerhört skönt att vi redan nu har klart med denna viktiga pusselbit inför framtiden, säger sportchefen Andreas Linderum till föreningens hemsida. 

Mikael Hill:

– Jag ser med tillförsikt fram emot att komma tillbaka till Fagerhult Habo IB. Habo kommun fortsätter att växa och idrotten med den, vilket gör att framtiden ser ljus ut. Klubben har presenterat ett upplägg som passar mig perfekt. FHIB har som ambition att växa sig starkare både organisatoriskt och sportsligt under de närmsta åren. Förhoppningsvis kan jag bidra på båda fronterna med de erfarenheterna som jag besitter.