Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Avslöjades taktiken av misstag på terminalen?

Rönnby har det tungt i SSL för tillfället.
Foto: Per Wiklund
Andreas Harnesk vill inte sätta krisstämplar. Tvärtom.
Foto: PER WIKLUND / BILDBYRÅN
Facebook-inlägget som dök upp efter Rönnbys förlust mot Endre.
Foto: Facebook.

Fyra raka förluster

0-8 i baken och en skadad landslagsmålvakt senast.

Hur mår egentligen Västerås Rönnby för tillfället? Är det krisvarning?

– Jag tänker egentligen tvärtom, säger tränaren Andreas Harnesk som också bemöter uppgifterna om att tränarstaben råkade avslöja lagets taktik på färjeterminalen på väg till Gotland.


SportExpressen Play sänder alla matcher från världens bästa liga

Täby har börjat klättra i tabellen.

Malmö likaså.

Samtidigt har Rönnby åkt på fyra raka förluster i innebandyns SSL. Det har fått Västeråslaget att nu parkera under slutspelsstrecket.

Tränaren Andreas Harnesk är inte orolig.

– I år är ett ombyggnadsår. Laget har gjort det väldigt bra. Vi spelar mer anfallsspel och har bättre fysvärden. Vi visste att det skulle kosta mycket. Vi spelar en bra innebandy och vinner ganska ofta. Det är coolt. Vi ska göra det lite mer effektivt bara än vi gjort det på slutet, säger han.

”Den helgen var helt enkelt skit”

Det finns dock omständigheter som förklarar den senaste tidens resultat.

Tre av förlusterna har kommit mot de tre guldkandidaterna: Team Thorengruppen, Pixbo och Endre.

Dessutom ett rejält bortfall av viktiga spelare hos Rönnby.

Lagkaptenen Elin Björkman har varit saknad hela säsongen. Izabell Roos sedan början av säsongen. Tova Eriksson har inte spelat efter nyår. Josefine Hagström, Frida Mattson och Hanna Hjalmar har också haft strul den senaste tiden.

– Jag vet inte vad folk förväntar sig riktigt. Resultaten är inte sämre än förväntat, snarare tvärtom. Vi har som mål att bli jäkligt bra och vi ser tendenser att vi börjar närma oss, säger Andreas Harnesk.

Men ändå: 0-8 mot Pixbo måste svida?

– Den helgen var helt enkelt skit. Resultatmässigt piss. Vi spelade fredag på Gotland och åkte färja. Vi möter ett helt utvilat lag som gör åtta mål på 22 skott. Det är som det är. Det är väl Nacka av de här fyra matcherna som är den som vi ska kunna ta.

Ingen krisvarning över Rönnby tycker du?

– Jag tänker tvärtom. Vi är jäkligt nära slutspel trots att vi har den här situationen. Det säger mycket om hur bra de unga allsvenska spelarna har utvecklats. Vi ligger rätt okej till även om vi självklart vill ligga högre. Framtiden känns jätteoptimistisk med den kulturen vi nu har i laget, säger Andreas Harnesk.

Harnesk ger skadeuppdatering

Mot Pixbo åkte nyblivna landslagsmålvakten Cornelia Palmér på en hjärnskakning.

Statusen där är oklar.

– Hon fick någon form av hjärnskakning och är hemma hos familjen nu. Hon verkar ha tillfrisknat lite grann, men jag vet inte exakt hur det ser ut.

Cornelia Palmér har dragit på sig en hjärnskakning.
Foto: Per Wiklund

Elin Björkman har stoppats av ett löparknä i stort sett hela säsongen.

– Vi drömmer väl om att hon ska komma tillbaka och köra, men räknar inte med det, säger Andreas Harnesk.

Avslöjade Rönnby taktiska drag?

Efter matchen mot Endre förra fredagen publicerades ett inlägg på Facebook av en person med Endre-anknytning. Det var en tydlig hälsning till Rönnby.

”Det finns många öron. Detta hände Rönnby i går. Man satt på väg till Visby på terminalen i Nynäs och pratade taktiska upplägg. Inte så långt därifrån satt en väl insatt person i idrotten med känningar till Endre IF. Informationen kom väl till pass. Tack Mrs X. Seger med 8-4.

Andreas Harnesk har sett inlägget, men har en annan bild av det inträffade.

– Jag tror det finns en väldigt liten sanning i det där. Vi pratade knappt taktik. Vi drog en snabb påminnelse om boxplay i tio sekunder. Om de uppfattar att det hjälpte till segern så grattis till dem. Det gjorde nog inte så stor skillnad. Personen tog bort inlägget sedan också.

Rönnby ligger för tillfället nia i SSL-tabellen och ställs mot femman Kais Mora hemma i Mälarenergi Arena på onsdag.

SportExpressen Play sänder alla matcher från världens bästa liga.


Här brister det för Täby-tränaren Maimon Abdallah