Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Säsongen redan över – för årets nyförvärv

Foto: Per Wiklund
Foto: PER WIKLUND / BILDBYRÅN

Hon har varit kanske årets nyförvärv.

Och Sirius har varit årets stora succélag.

Nu kommer dråpslaget.

SportExpressen kan berätta att Mia Vallenius, 23, är skadad och det är en överhängande risk att säsongen är över.

– Det är ett stort avbräck, säger tränaren Marko Palosaari.

Det var under ett lätt gympass i tisdags som olyckan var framme.

Mia Vallenius hoppade över en häck och i landningen gick hälsenan sönder.

– Hon kände sig jättepigg inför passet så det var väldigt överraskande att det hände, säger Sirius-tränaren Marko Palosaari.

En avsliten hälsena innebär en längre skadefrånvaro. Ibland upp till ett halvår.

Mia Vallenius kan ha spelat klart för säsongen

Det är därmed en stor risk att säsongen är över för 23-åringen.

– Det är oklart. Det är bara två dagar sedan det hände, men vi drar i alla trådar för att hon ska få bra hjälp nu. Men det är klart att det är en längre skada, säger Palosaari.

Någon timme senare bekräftar Sirius på sina sociala kanaler att Mia Vallenius ska opereras före jul och att det är färdigspelat denna säsong.

– Det suger rent ut sagt, säger sportchefen Sara Orebrand till klubbens twitterkonto.

Ett mardrömsbesked för Sirius så klart. Uppsalalaget har redan tvingats konstatera att duktiga backen Virve Bjerkefeldt inte kan spela mer denna säsong på grund av en korsbandsskada.

– Mia har varit en toppspelare under hösten så det är klart att det här är ett stort avbräck. Det är väldigt tråkigt för laget och framför allt för henne. Vi hoppas att andra kan fylla hennes skor nu, säger Marko Palosaari.

Mia Vallenius har varit årets värvning?

Mia Vallenius var en av tre finskor som Sirius plockade in inför denna säsong.

Medan Tuulia Aho och Johanna Homi har börjat lite mer försiktigt har Vallenius visat enorm klass såväl offensivt som defensivt. Den 23-åriga backen har varit så bra att hon klassas som säsongens kanske absolut bästa värvning.

Poängfacit: 13 poäng på tio matcher. 

– Hon har varit överlägsen i varje match hon har spelat den här säsongen. Till och med mot Karlstad när hon var tillbaka efter sjukdom och inte hade tränat på tre veckor var hon outstanding, säger Marko Palosaari.

Sirius har överraskat positivt denna säsong. De blåsvart-randiga har redan tagit fler poäng än de gjorde på hela säsongen i fjol. De parkerar på en fjärdeplats inför torsdagskvällens bortamatch mot Västerås Rönnby.

– Rönnby har lite flow efter segern mot Malmö senast, men det kan väl säga att vi har också. Vi får se hur mycket Mia betyder. Jag hoppas vi knyter näven och gör en bra prestation så får vi se hur långt det räcker. Vi har revansch att kräva på Rönnby också efter en suddenförlust mot dem i Västeråscupen under försäsongen, säger Marko Palosaari.

Kvällens match ser du i SportExpressen Play - precis som alla andra matcher från SSL denna säsong.