Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Alla klubbar överens: Stoppar sina spelare

Foto: Per Wiklund
Foto: Per Wiklund

Team Thorengruppen var först med att stoppa sina spelare.

Nu har samtliga SSL-klubbar hakat på – och bestämt sig för att inte skicka några spelare till de kommande landslagslägren i innebandy, enligt uppgifter till SportExpressen.

Under måndagskvällen väntar nu ett möte mellan föreningarna och Svenska Innebandyförbundet.


SportExpressen Play sänder alla matcher från innebandyns SSL. 

Serieledarna Team Thorengruppen hade noll spelare med i den landslagstrupp som förbundskapten Åsa ”Kotten” Karlsson presenterade i torsdags.

Sportchefen Jocke Sjöström förklarade varför de hade valt att stopppa sina stjärnor: 

– Med tanke på hur det ser ut i samhället med smittspridning och restriktioner känns det inte försvarbart att skicka runt spelare. De ska resa, träffa spelare från alla andra lag och umgås under ett läger. Sedan ska de in i vår verksamhet igen med matcher och träningar. Det känns inte okej. Så det här är för att skydda våra spelare som åker och även de som är kvar hemma. Vi tar ansvar för vår verksamhet.

Stoppar alla spelare från landslaget

SportExpressen kunde då berätta att flera SSL-klubbar övervägde att göra samma sak.

– Ett tiotal klubbar har jag varit i kontakt med och alla har ställts sig väldigt tveksamma till att de här landslagslägren ska genomföras, bekräftade Jocke Sjöström.

Enligt flera samstämmiga uppgifter till SportExpressen kom alla SSL-klubbar i fredags överens om att inte skicka sina spelare till i herr- och damlandslagets läger i Västerås respektive Gävle i början av februari.

Föreningen Svenska Superligan (FSSL) framförde sedan klubbarnas inställning till Svenska Innebandyförbundet (SIBF) - som i sin tur har kallat till ett möte med samtliga föreningar samt FSSL under måndagen.

På agendan: Lösa den uppkomna situationen.

SIBF:s generalsekreterare Mikael Ahlerup vill inte bekräfta att klubbarna har sagt ifrån.

– Det finns en dialog. Vi har fått information från ett möte som de haft i fredags och vi kommer ha ett möte i morgon. Det är en dialog som handlar om svensk innebandys bästa för allas intressen. Vi ser fram emot dialogen på mötet i morgon och har respekt för deras synpunkter, så tar vi det därifrån.

Vad kommer diskuteras på mötet?

– Det blir en dialog om de frågor som de (klubbarna) har rest, säger Ahlerup.

FSSL:s ordförande Krister Kalte vill inte heller kommentera den uppkomna situationen.

– Vi har ett möte i morgon kväll. Vi får avvakta och återkomma efter det, säger han kort under söndagskvällen.

Vill se ett längre läger efter SSL-säsongen

Enligt uppgifter till SportExpressen har SIBF tidigare inte varit särskilt mottagliga för synpunkter om huruvida lägren bör genomföras eller inte, så risken finns att mötet inte blir helt friktionsfritt.

Såväl dam- som herrlandslaget har VM-turneringar att vänta i december i år. 

Ett förslag från SSL-klubbarna är att ha ett utökat läger när SSL-säsongen är över och SM-finalerna är spelade. Spelarna måste då inte tillbaka in klubbverksamheten direkt efteråt.

SportExpressen har varit i kontakt med ett par klubbrepresentanter, men de har inte velat uttala sig.

Så sent som i höstas satte SSL-föreningarna press på Svenska Innebandyförbundet när det vankades Euro Floorball Tour i Schweiz.

Klubbarna ville då inte släppa sina spelare till herrlandslaget med tanke på smittoläget. 

Det slutade med att schweiziska innebandyförbundet ställde in turneringen och att det svenska landslaget i stället hade ett läger i Gävle.

SportExpressen Play sänder alla matcher från innebandyns SSL. 


Ellen Bäckstedt knuffas in i målburen och lämnar i smärtor