Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Alexander Rudd döms för narkotikabrott

Foto: PER WIKLUND / BILDBYRÅN

Storvretas Alexander Rudd stod åtalad för inblandning i ”kristallhärvan”. 

Nu döms innebandystjärnan för narkotikabrott, ringa narkotikabrott och rattfylleri, skriver UNT

Rudd ska nu avtjäna ett villkorligt straff med samhällstjänst. 

Det var i mars som det stod klart att Alexander Rudd åtalas för narkotikabrott. Åtalet var en del av en större narkotika- och vapenhärva, där Storvretas stjärna misstänktes för att under ha brukat och sålt vidare olika typer av nätdroger. 

I höstas stängde Storvreta av Rudd efter misstankar om rattfylla och ringa narkotikabrott, något som han senare friades från. 

– En sak om jag var skyldig, men det är ju det här med att vara oskyldigt anklagad. De fyra veckorna i väntan på urin- och blodprovet var de värsta i mitt liv, sa Rudd till SportExpressen i december. 

Men i samband med åtalet testades blod- och urinprovet från hösten 2020 igen – och förundersökningen återupptogs på nytt. Enligt UNT har det nu visat sig att Rudd hade drogen 4-CMC i kroppen vid tillfället. Innebandystjärnan ska i förhör ha sagt att han inte fått i sig substansen medvetet. 

Alexander Rudd döms för tre brott

Tidningen skriver att Rudd nu döms för alla tre brotten: narkotikabrott, ringa narkotikabrott och rattfylleri. 

– Alexander är väldigt besviken och vidhåller det han har sagt hela tiden, att han är oskyldig. Innan vi tar ställning till om vi ska överklaga vill vi gå igenom den kompletta domen, säger Rudds advokat Anette Der Danielian till UNT. 

Alexander Rudd har kontrakt med Storvreta över den kommande säsongen. Klubben bekräftar för UNT att avtalet fortfarande gäller, men ger inga ytterligare kommentarer om framtiden. 

– Vi försvarar inte handlingen. Det är oförsvarbart. Men det är något som är två år gammalt och det tycker jag framgått dåligt i media. Sedan förra gången tycker jag att det har fungerat väldigt, väldigt bra med Alexander och vi har sett väldigt bra tendenser, sa ordförande Henrik Ededahl till SportExpressen i samband med åtalet i mars. 

Alexander Rudd åkte 2017 fast för rattfylla efter att ha haft 0,44 promille i blodet. 

Storvreta IBK valde då att stänga av sin stjärna.

– Jag drack på onsdagen och tog bilen på morgonen och blåste över. Det är slarvigt som fan, sa Rudd då till UNT. 

Alexander Rudd har under många år även varit en tongivande landslagsspelare och var med och vann VM-guld både 2012 och 2014. 

SportExpressen söker Alexander Rudd.