Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hårda kritiken: ”Det ser inte snyggt ut”

Sirius föll i derbyt mot Storvreta.
Foto: PER WIKLUND / BILDBYRÅN
Thomas Brottman, förbundskapten.
Foto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYRÅN

Målvakten Jacob Pettersson är utlånad från Storveta till Sirius, ett lån som på söndagen förlängdes säsongen ut.

Då valde Pettersson att inte spela derbyt senare samma dag.

– Det ser inte snyggt ut, säger nye förbundskaptenen och Faluntränaren Thomas Brottman.

– Det skulle kännas konstigt att försöka sno poäng av Storvreta, säger Pettersson.


Se alla matcher från SSL på SportExpressen Play!

22-årige målvakten Jacob Petterson lånades nyligen ut från moderklubben Storvreta till lokalkonkurrenten Sirius där han imponerat.

På söndagsmorgonen kom också nyheten att lånet förlängs säsongen ut – ändå fanns Pettersson inte med i Uppsaladerbyt lagen emellan som Storvreta till slut vann med 10-6.

Ett beslut som han fattade redan för en vecka sedan.

– Jag har ju kontrakt med Storvreta och är utlånad till Sirius. Min lojalitet ligger ju i Storvreta och det skulle bara kännas konstigt att försöka gå in med mentaliteten att försöka sno poäng av Storvreta, säger han om beslutet.

Kollar man i andra sporter finns det ju ofta en klausul i kontraktet att man inte spelar mot de man är utlånad från.

– Motivationen fanns inte riktigt att göra en hundraprocentig match och jag vill inte göra Storvreta besvikna, mig själv besvikna eller Sirius besvikna.

Pettersson berättar att han haft en dialog med båda föreningarna om beslutet, men att han fattat det på egen hand.

– Sirius har varit väldigt förstående. På bussresan hem från Mullsjö berättade jag att det i stort sett var klart att jag skulle stanna säsongen ut. Då tog många chansen och frågade om jag skulle spela mot Storvreta och jag sa att jag troligtvis inte skulle det, och de var väldigt förstående, säger Pettersson som valde att följa derbyt från tv-soffan.

Förbundskaptenen kritisk

En som inte var lika förstående är nyblivne förbundskaptenen och nuvarande Faluntränaren Thomas Brottman vars lag jagar Storvreta i toppen av tabellen.

Brottman skrev på Twitter om sina tankar kring beslutet redan på förmiddagen.

– Jag tycker det är olyckligt, sedan vet jag inte hur snacket gått i deras grupp. Men jag tycker att om man är på elitnivå och i starten av sin karriär måste man bita i och ta alla chanser man får att visa upp sig. Det är en ypperlig match att visa att man är här för att fightas om de stora positionerna, säger han när SportExpressen ringer upp.

Brottman fortsätter:

– Sedan går det inte att sticka under stol med att vi är ett gäng som jagar, och signalvärdet i att han skiter i den här matchen ger någon sorts surhet. Det ser inte snyggt ut, det hade kunnats göra snyggare och kunde varit en coachfråga i stället, tycker jag.

Jacob Pettersson förstår kritiken till viss del.

– Absolut, jag har ju kommit till Sirius för att försöka hjälpa dem att ta poäng. Jag förstår vad Brottman menar men jag är nog lite för mycket av en lagspelare och eftersom min lojalitet är i Storvreta hade jag inte den rätta motivationen, säger han.

Själva matchen vann Storvreta med 10-6 och laget leder därmed serien. Sirius å sin sida ligger under nedflyttningsstrecket.

– Även fast vi ligger på nedflyttning är vi klara för att hålla oss kvar i mitt huvud. Det känns som att alla har bättre och bättre koll på vad vi ska göra och att vi har haft ännu mer vinnarskalle nu på slutet, säger Jacob Pettersson.


PREMIUM: Sportchefskollen om Sirius lagbygge: ”Låter som att det är hans sista säsong”

LÄS MER: Stora förvirringen kring milstolpen: ”Är mäktigt”