Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Sluta med nåt man älskar är inte lätt, men dags nu”

Foto: PER WIKLUND / BILDBYRÅN
Foto: PER WIKLUND / BILDBYRÅN
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN / BILDBYRÅN

En framgångsrik karriär är över.

Malin Andréason, 27, tackar för sig.

”Jag kommer sakna att jaga den där plastbollen”, skriver Kais Mora-stjärnan på Instagram. 

Även om hon hade levererat en del poäng i Djurgården och Huddinge var det när hon flyttade till Endre som Malin Andréason fick sitt stora genombrott säsongen 2012/13. Flyttlasset gick sedan vidare till Kais Mora och det var där hon blev en riktig storstjärna i SSL. Oftast med radarpartern Anna Wijk vid sin sida.

Tre gånger har Malin Andréason - med sin klassiska 79:a på tröjan - gjort över 50 poäng. Bäst gick det säsongen 2014/15 när det blev 54. Säsongen därpå satte hon sitt personliga målrekord och var i det närmaste ostoppbar med 46 mål på 26 matcher.

Den gångna säsongen noterades Malin Andréason för 15 poäng på 22 matcher. Hennes sämsta facit sedan debutsäsongen i SSL.

Malin Andréason slutar med innebandy

Nu väljer den 27-åriga Handen-produkten att lägga innebandyklubban på hyllan. Förutom alla poäng har hon även två SM-guld (2011 och 2015) och två VM-guld (2015 och 2017) på meritlistan.

”Att sluta med något man älskar är inte lätt, men det är dags nu. Jag är evigt tacksam för vad denna sport givit mig både på & utanför planen. Alla fantastiska minnen, alla vina vänner, massvis med skratt och en hel del tårar men som det varit värt det varenda sekund. Min innebandykarriär är över, men jag är så tacksam för alla fantastiska människor som jag delat den med. Jag kommer sakna att jaga den där plastbollen tillsammans med er! Tack för allt! /79”, skriver Malin Andréason på Instagram.

 

https://twitter.com/KAISMoraIF/status/1265885110861279233?s=20