Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

SportExpressen Play sänder allt från SSL

Ellen Rasmussen, Jörgen Lindgren och Alexander Galante Carlström gästade SportExpressens extrasändning om SSL: ”Det här kan inte bli bättre”
Storstjärnan Alexander Galante Carlström kommer att synas i SportExpressen Play som nu sänder allt från SSL – på både herr- och damsidan.Foto: PER WIKLUND / BILDBYRÅN
Måldrottningen Johanna Hultgren lär fortsätta spruta in mål i vinter - men denna gång i SportExpressen Play.
Innebandyn får en helt ny plattform i SportExpressen Play - där SSL kommer sändas de kommandee fem säsongerna.

Nu är det klart var världens bästa innebandy livesänds de kommande fem åren.

SportExpressen Play har gjort klart med rättigheterna för fem år framöver – både på dam- och herrsidan.

– Samarbetet är starkt, nytänkande och långsiktigt, säger SSL:s vd Jörgen Lindgren om den nya satsningen.

SportExpressen Play, som är ett samarbete mellan Expressen, Bonnier News lokala titlar och mediekoncernen NTM, rivstartade i helgen med över 20 matcher i premiärerna av både fotbollserien Ettan för herrar och Elitettan för damer. 

Den stora höjdpunkten var derbyt där AIK krossade Hammarby med 4-1 och mittfältaren Sophia Redenstrand bjöd på en kandidat till årets mål med en riktig frisparkspärla.

Och nu är det klart med en ny tung rättighet på Sveriges nya livesporttjänst. Nämligen SSL, högstaligorna för damer och herrar i innebandy. 

Kommer Falun och Storvreta fortsätta att dominera på herrsidan? Blir Iksu giganten i SSL dam? Och hur går det för Kais Mora utan världens bästa spelare Anna Wijk? 

Befäster Ellen Rasmussen och Emil Johansson sina positioner som ligans bästa spelare? 

Och vilka unga stjärnor får de stora genombrotten?

Svaren kommer ni få på SportExpressen Play i höst.

Största avtalet någonsin för SSL

Det nyligen signerade avtalet är det största rättighetsavtal som SSL någonsin har skrivit och sträcker sig över fem år.

– Expressen, Bonniers News och NTM kommer tillsammans med oss att skapa en starkare upplevelse för vår publik, säger SSL:s vd Jörgen Lindgren.

Och spelarna själva är väldigt sugna på att dra i gång SSL-säsongen. 

– Det är ju väldigt glädjande nyheter. Expressen är ju en sån stor tidning och kanal så det här kan ju inte bli mycket bättre, säger årets spelare, Ellen Rasmussen i Malmö.

– Nu hoppas vi bara att få starta i höst precis som vanligt, med publik och allt. Och vi (Malmö) hoppas kunna vara lika bra som förra säsongen.

Matcher för dig med Premium

SSL har tidigare sänt alla matcher via SSL Play, plus att en del av matcherna har sänts hos Discovery. Men nu kommer alltså samtliga matcher att visas på SportExpressen Play samtidigt som utvalda matcher kommer att spridas på Expressen Premium samt på lokalsajter inom Bonnier News och NTM, som exempelvis Sirius och Storvreta på UNT samt Falun och Mora på DT.

– Wow! Att få äran att sända och jobba med en liga som är världsledande inom sin sport är en dröm som går i uppfyllelse, säger Mattias Wallström, livesportansvarig på Bonnier News, där bland annat Expressen ingår.

Expressens sportchef, Pär Andersson:

– Innebandypubliken är väldigt kunnig och vi ska göra allt för att vinna deras förtroende genom livesända matcherna och journalistik runt SSL.

Dessutom planerar SportExpressen att leda nyhetsbevakningen kring ligorna med artiklar, intervjuer, nyheter och listor under hela året.

SSL på SportExpressen Play - så ser du matcherna

* Alla SSL-matcher, både på dam- och herrsidan, sänds på SportExpressen Play. Där går de att se genom ett månadsabonnemang för 299 kronor i månaden – då ingår allt som sänds där, bland annat även fotbollsserierna Ettan och Elitettan. Matcher kan också ses som pay per view, styckeköp, för 139 kronor. 

* Vill man se matcherna i efterhand kostar det 49 kronor.

* Gå in på sportexpressenplay.se för att läsa mer och skaffa ditt abonnemang.

* Några matcher kommer även att visas på expressen.se för prenumeranter av Expressen Premium – och på olika lokal-tidningar inom Bonnier News och NTM.

Se alla matcher - hela säsongen