Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Kan bli en av de största spelarna genom tiderna”

Linnea Hammar med tröja 38 på ryggen.Foto: Per Wiklund.

Nu är det helt klart.

Supertalangen Linnea Hammar har skrivit på för Västerås Rönnby, enligt uppgifter till SportExpressen.

18-åringen kommer närmast från SSL-rivalen Sirius.

– Hon kan bli en av de största spelarna genom alla tider, säger tränaren Andreas Harnesk.

Övergången har varit på gång en längre tid i innebandy-Sverige.

Sedan det i våras stod klart att Linnea Hammars familj skulle flytta till Västerås har diskussionerna trappats upp.

Så sent som i går kväll skrev UNT att 18-åringen, som utsågs till Sveriges största talang för ett år sedan, var i princip klar för Rönnby.

– Vi har nåt en form av överenskommelse med Rönnby även om några papper inte är påskrivna, säger Sirius sportchef Sara Orebrand till tidningen. 

Linnea Hammar 

Men enligt uppgifter till SportExpressen är det nu helt klart att Hammar spelar i Västerås Rönnby i höst. Ett flerårskontrakt ska vara påskrivet.

Något som tränaren Andreas Harnesk också bekräftar - och han tror på en ljus framtid för supertalangen.

– Linnea är enligt mig en av landets mest lovande spelare som med rätt träning och fokus kan bli en av de största spelarna genom alla tider. Hon är känd som en trixare, men är bra inom de flesta områdena på planen, säger han och fortsätter:

– Lär hon sig att få ut sina kvaliteter på rätt sätt och fokuserar på rätt saker kommer hon att bli något vi minns i många år efter att hon slutar.

Linnea Hammar gjorde tio poäng på 24 matcher från sin centerposition den gångna säsongen.

– Min säsong i Sirius har varit väldigt lärorik. Trodde inte att jag skulle få det förtroende redan första säsongen så det har varit något som boostat en ännu mer, sa hon i våras till Innebandymagazinet.

Västerås Rönnby har sedan tidigare plockat in U19-landslagsspelaren Emelie Larsson och backen Gabriella Melin samt lyft upp några spelare från Rönnby Ungdom.