Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Efter stjärnans avsked - tar in en ny målvakt

Kais Mora bjuder på årets tredje nyförvärv.
Det handlar om U19-landslagskeepern Lovisa von Fircks.
Foto: RIG Umeå.
Hon ersätter landslagsmålvakten Amanda Hill.
Foto: BILDBYRÅN

Landslagsmålvakten Amanda Hill har slutat.

Nu har Kais Mora hittat en ersättare i målet: RIG Umeås Lovisa von Fircks.

– Det känns väldigt roligt och spännande, säger 19-åringen.

Hon är innebandyfostrad i Älvsjö AIK i södra Stockholm, men har de tre senaste säsongerna tillhört Riksinnebandygymnasiets lag i allsvenskan.

Nu kommer Lovisa von Fircks testas på allra högsta nivå.

I topplaget Kais Mora - som har tio raka SM-medaljer - och där hon får utmana duktiga Jenny Axelsson som jobbet som förstemålvakt.

– Jag hoppas att jag ska utvecklas som innebandyspelare och att jag ska kunna bidra till och ta del av den vinnande kulturen som finns i Mora, säger U19-landslagsmålvakten som skrivit på ett tvåårskontrakt.

– Jag valde Kais Mora för det var den klubben som kunde erbjuda bäst förutsättningar för att jag ska kunna utveckla min innebandy. 

Kais Moras tredje nyförvärv

Kais Mora har tappat flera tongivande spelare sedan fjolårets abrupta slut på grund av coronautbrottet. Som världens bästa spelare Anna Wijk, som landslagsmålvakten Amanda Hill och som måldrottningen Malin Andréason.

Lovisa von Fircks blir tredje nyförvärvet in.

Backen Matilda Lindgren har anslutit från RIG Umeå även hon. Dessutom har klasscentern Adina Augustsson värvats in från SSL-kollegan Karlstad.

– Jag ser mest fram emot att köra innebandy med ett lag. Stå på planen, i målområdet, ta in känslan och sen vara redo att bara köra, säger Lovisa von Fircks.

SSL-innebandy sänds i SportExpressen Play de kommande fem säsongerna.


Innebandyn har fått ett nytt hem: ”Vi kommer att nå ut till så många fler”