Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Inge Dekker har drabbats av cancer

Inge Dekker. Foto: Friedemann Vogel
Inge Dekker till höger i bild. Foto: Carl Sandin

OS-guldmedaljören Inge Dekker har drabbats av livmoderhalscancer.

Sjukdomen upptäcktes under en rutinundersökning.

– Jag blev naturligtvis väldigt rädd när jag fick höra det, säger Dekker till Telegraaf.

Den trefaldiga OS-medaljören Inge Dekker var mitt i sina förberedelser inför OS i Rio de Janeiro när hon gick till läkaren för en rutinkontroll. Då fick hon ett mardrömsbesked. Hon har drabbats av livmoderhalscancer.

Därför kommer hon den kommande tiden inte att träna eller tävla, utan all tid kommer att gå åt till att vidare undersöka omfattningen av sjukdomen samt att behandla den.

Dekker berättar att det var väldigt omskakande att ta emot den tragiska nyheten.

– Jag blev naturligtvis väldigt rädd när jag fick höra det. I tre år nu så har jag varit fullt fokuserad på att förbereda mig inför OS i Rio och sen får man höra det här. Plötsligt så sätts allt i ett annat ljus, säger hon till Telegraaf.

Vägrar ge upp - trots cancern

Trots att OS bara är några månader bort så har Dekker inte gett upp tanken på att delta i mästerskapet.

– Jag ser ljust på framtiden. Jag kommer att hålla mig positiv och göra allt för att bli frisk. Det finns saker jag inte kan påverka, men jag har inte gett upp tanken på att tävla på OS i Rio.

Dekker har en diger meritlista

Dekker nådde sin största framgång i karriären under OS i Peking 2008 då hon tog guld på 4x100 fritt. På samma distans har hon även tagit ett OS-silver (London 2012) och ett OS-brons (Aten 2004).

Förutom att hon är väldigt vass på frisim så har hon även nått framgångar i fjärilssim. Bland annat tog hon guld på distansen 50 meter fjäril i Shanghai 2011. Det är en av hennes sex VM-medaljer på långbana. På kortbana har hon tagit totalt nio VM-medaljer.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!