Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ilskan mot SVT efter brutna sändningen

Rolf-Göran BengtssonFoto: Adam Ihse / Tt
UR-programmet som SVT bytte till.Foto: SVT

Rolf-Göran Bengtsson och Casall såg ut att ha chans på seger världscuphoppningen i Göteborg.

Då bröt SVT sändningarna. Tävlingen kunde heller inte följas i SVT Play.

– Tyvärr fanns det ingen annan kanal att gå till. Jättetrist naturligtvis för den här publiken, säger SVT:s evenemangsansvarige Kjell Andersson till SportExpressen.

Rolf-Göran Bengtsson och Casall gjorde två fina rundor i hoppningen i Göteborg Horse Show. Den felfria hoppningen såg ut att räcka till seger, men i slutändan stod schweizaren Steve Guerdat som segrare tillsammans med hästen Albfuehren's Paille och RGB slutade tvåa.

Också Henrik von Eckermann och Douglas Lindelöw tog sig vidare till omhoppningen, och slutade sexa respektive nia.

Men tv-tittarna fick aldrig se upplösningen från Göteborg. Tävlingen, som sändes i SVT2, bröts innan alla ekipage hade hoppat klart. Samtidigt meddelade SVT att sändningen inte fick plats på SVT Play.

"Skandal"

I stället tog ett program från UR över i SVT2. Och reaktionerna lät inte vänta på sig på sociala medier:

"Skandal av SVT att inte visa klart Göteborg Horse Show. Skäms!", skriver en användare på Twitter.

"Vad håller SVT på med? Inte visa värdigt omhoppninhen från världscupen i Göteborg? Så jävla fräckt", skriver en annan.

"Hur kan SVT bryta mitt i en omhoppning? Skulle aldrig hända i fotboll eller hockey. Kan inte UR vänta 10 min? Vad hände med SVT Play", skriver en användare på Twitter.

"Jättetrist naturligtvis"

SVT:s evenemangsansvarige Kjell Andersson förklarar att UR:s timme mellan 17 och 18 inte går att rubba på, då den är avtalad med SVT:s programledning.

Och övriga kanaler var upptagna med annan sport. SVT1 bjöd på bandy i Vinterstudion, och SVT Play har endast tre kanaler, eller koder, tillgängliga på samma gång. De tre var upptagna av bandy, svenska cupen i fotboll och VM-avslutningen från Falun.

– Tyvärr, jättetrist naturligtvis för den här publiken. Vi får reparera genom att lägga ut den här omhoppningen på vår sajt. Men för den som sitter och tittar och vill ha upplösningen och känslan hjälper det inte i efterhand. Men vi kan i alla fall reparera lite förhoppningsvis, säger Kjell Andersson.

Hade inte räknat med att dra över

Att sändningen skulle dra över de två timmarna som var avsatta, var inget som SVT räknat med.

– Normalt sett håller två timmar, som den här hoppningen låg på, och klarar också av en omhoppning. Nu var de lite fler än vanligt, och vi hann tyvärr inte se alla i omhoppningen. Och tyvärr fanns det ingen annan kanal att gå till, säger han.

Tidigare under veckan reagerade tv-tittare på att SVT Play kraschat inför herrarnas stafett i skid-VM.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.