Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ilskan mot Jordan efter Netflixsuccén

Michael Jordans dotter Jasmine om att växa upp med superstjärnan.
Michael Jordan.Foto: VIA WWW.IMAGO-IMAGES.DE / IMAGO IMAGES/CAMERA 4 WWW.IMAGO-IMAGES.DE
Horace Grant under en slutspelsmatch mot New York Knicks 1994.Foto: Kathy Willens / Ap
Horace Grant och Scottie Pippen firar NBA-titeln 1992.Foto: Marl Elias / Ap
Michael Jordan i ”The Last Dance”Foto: RUBA JARADAT / BACKGRID UK TT NYHETSBYRÅN
Michael Jordan efter Bulls NBA-titel 1998.Foto: TNS/ABACA / STELLA PICTURES/TNS/ABACA

Dokumentärserien ”The Last Dance” om Michael Jordan och Chicago Bulls har trollbundit basketfans världen över.

Men inte alla. 

En som inte är imponerad är Jordans tidigare lagkamrat Horace Grant.

– Om du kritiserar honom kommer han att försöka förstöra ditt rykte, säger Grant i en intervju med ESPN

Under våren har ”The Last Dance” gjort stor succé på Netflix. Dokumentärserien skildrar Michael Jordans NBA-karriär i och djupdyker i Chicago Bulls säsong 1997-1998 när Bulls vann sin tredje NBA-titel i rad, den sjätte på åtta år. 

I ett av seriens tidiga avsnitt tas Sam Smiths bok ”The Jordan Rules” från 1992 upp. Boken skildrar Chicagos väg till klubbens första NBA-titel 1991, och målar upp en föga smickrande bild av Michael Jordan som lagkamrat och redogör dessutom för interna stridigheter i spelartruppen.

I boken beskrivs hur Jordan vid ett tillfälle ska ha slagit lagkamraten Will Perdue och att han ska ha gett Bill Cartwright så svåra passningar som möjligt för att exponera hans svagheter.

I ”The Last Dance” pekar Jordan ut Horace Grant som en av källorna till boken.

Nu slår Grant, som spelade med Jordan i Chicago fram tills Jordan slutade för första gången 1993, tillbaka och menar att ”MJ” ljuger. 

– Jag är god vän med Sam Smith (författaren). Men det omklädningsrummet var heligt. Jag skulle aldrig ha läckt någonting. Varför ska han peka ut mig, säger Horace Grant.

Horace Grants ilska mot Michael Jordan 

Grant menar att Jordan pekar ut honom på grund av han har något mot honom.

– Det tycker jag att han visar under den här så kallade dokumentären. När du kritiserar honom kommer han att försöka förstöra ditt rykte, säger han. 

Horace Grant anklagar också Michael Jordan för dubbelmoral när han kritiserar källorna i Sam Smiths bok. I ett av seriens tidiga avsnitt återberättar Jordan om en incident från sin första säsong i NBA där kokain och marijuana förekom i samband med en efterfest på ett hotellrum. 

– Varför vill han ens ta upp det? Vad har det med någonting att göra? Om du vill kalla någon annan för en tjallare, då är det där att verkligen tjalla, säger Horace Grant. 

Horace Grant var en del av den upplaga av Chicago Bulls som vann tre raka NBA-titlar 1991, 1992 och 1993. 1994 byttes han bort till Orlando Magic. 2001 vann han sin fjärde NBA-titel, då i Los Angeles Lakers. 

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.