Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ilska mot skämtet efter mordet på flickvännen

Reeva Steenkamp och Oscar Pistorius Foto: GALLO IMAGES
Oscar Pistorius i rätten Foto: ALON SKUY / AP TT / NTB SCANPIX

Fem år har gått sedan friidrottsstjärnan Oscar Pistorius sköt ihjäl sin flickvän Reeva Steenkamp.

Sydafrikanens öde fortsätter att uppmärksammas regelbundet.

Nu skapar en osmaklig maskeraddräkt ramaskri i Storbritannien.

Drygt fem år har gått sedan den före detta friidrottsstjärnan Oscar Pistorius sköt ihjäl sin flickvän Reeva Steenkamp i parets hem den 14 i februari 2013. 

Turerna därefter har varit många.

I september 2014 dömdes Pistorius till fem års villkorlig fängelsedom för vållande till annans död. Efter att ha avtjänat tio månader i fängelse släpptes han ut för att sitta resten av straffet i husarrest.

Kritiserad dokumentärserie

Åklagarna överklagade domen - och i december 2015 skärptes brottsrubriceringen till mord. En ny rättegång tog vid, och i juli 2016 dömdes Pistorius till sex års fängelse, vilket senare höjdes till 13 år och fem månader.

Därefter har sydafrikanens öde blivit till en väl omskriven och kritiserad dokumentärserie, som släppts av Amazon

Överlag har alla historier relaterade till Pistorius efter dödsfallet väckt stor uppmärksamhet.

Allra senaste är ett osmakligt skämt av nätshopen Jokers’ Masquerade, som har väckt ramaskri i Storbritannien.

Orsaken är att de inför halloween-firandet säljer en kostym där köparen ska kunna klä sig som Oscar Pistorius med svart- och silverfärgade skor som täcker upp till knäna, som "ger intrycket av att du har metallben i stället för vanliga ben", skriver sajten på sin hemsida enligt The Sun.

 

Maskeraddräkten som väcker ilska.

 

Maskeraddräkten som skapar ramaskri

Priset för kostymen är 25 pund, motsvarande 300 svenska kronor, och enligt sajten så kan du som köpare "skapa massa uppmärksamhet på din nästa fest med den vuxen-anpassade Blade Runner Gunner Stag Costume. Den här fångar allas uppmärksamhet och är perfekt för fest, oavsett om det är halloween eller en fest med vänner", skriver de.

Rose Dixon, vd för en brittisk motsvarighet till Brottsofferjouren (Support After Murder and Manslaughter), som stöttar anhöriga till brottsoffer är bestört.

– Det här är otroligt okänsligt och väldigt kränkande, speciellt för de familjer som har drabbats. Tyvärr finns det för mycket sådant här som sker just nu och det äcklar mig. De har affärerna vänder mord till underhållning och det är verkligen smärtsamt för familjer som fortfarande är i sorg, säger hon.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!