Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ikonerna i bråk när Carlsen vann VM

Foto: FACUNDO ARRIZABALAGA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Norrmannen Magnus Carlsen behåller VM-titeln i schack.

Segern bärgades efter ett ordkrig mellan två ikoner.

Det norska underbarnet Magnus Carlsen, som tagit Norge med storm efter sina framgångar i schack de senaste åren, behåller sin VM-titel. Detta efter en utdragen duell mot italiensk-amerikanen Fabiano Caruana.

Efter att tolv raka partier slutat med remi, alltså oavgjort, skulle det hela avgöras med omspel. Där vann Carlsen tre av tre snabbschack-partier.

Norrmannen var tidigare under mästerskapet föremål för kritik – när han bland annat enligt schack-legendaren Garri Kasparov valde att ta remi alldeles för tidigt i det elfte partiet.

Riises svar till Kasparov

”Det är chockerande. Han verkar ha förlorat sina nerver”, skrev ryssen på Twitter.

Den norske fotbollsikonen John Arne Riise gick snabbt i svaromål – när Carlsen säkrat titeln:

”Vad var det du sa?”.

Carlsen fick chansen att slå tillbaka mot sina kritiker efter att ha tagit hem VM-titeln.

– Jag tycker att jag tog rätt beslut, och det säger jag inte bara för att jag vann. Men de har rätt till sina dumma åsikter, säger han till NRK.

Titeln i London var norrmannens fjärde, och han kammar i och med segern hem drygt 5,5 miljoner kronor.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.