Ikonen hånades efter protesten: ”Chockad”

Artisten Beyoncé är en av många kända namn som gått ut och visat stöd för Black lives matter-rörelsen.
Foto: PAUL J SUTTON/PCN VIA WWW.IMAGO-IMAG / IMAGO IMAGES/PCN PHOTOGRAPHY WWW.IMAGO-IMAGES.DE

Boris Becker förfäras över reaktionerna på sitt engagemang i Black Lives Matter-rörelsen.

Tennislegendaren hånades på Twitter och ryter nu tillbaka på samma plattform.

Varför, varför, varför? Har vi blivit ett land med rasister?”, skriver Becker.

När Boris Becker separerade med sin exfru Barbara Feltus i början av 2000-talet berodde det på de rasistiska påhoppen som Feltus och hennes barn fick utstå.

The Sun rapporterade då om att den förra modellen inte ville att barnen skulle växa upp ”under ständiga hot från nazister och rasistgäng i Tyskland”.

Nu har Boris Becker själv varit i en het debatt med tyskar som inte gillar att han deltog i en demonstration för ”Black Lives Matter” i London i lördags.

Boris Becker säger ifrån mot rasism

Boris Becker gick både med i marschen och la upp en video i sociala medier där han fördömde rasism. Då mötte han stöd för sitt engagemang men också mothugg från personer som inte höll med honom.

Det fick Becker att reagera igen:

”Jag är skakad, chockad och förskräckt över de många förolämpningarna BARA från Tyskland på grund av mitt stöd för Black Lives Matters-demonstrationen i London. Varför, varför, varför? Har vi blivit ett land med rasister?”, frågar sig Becker på Twitter. 

Efter ytterligare negativa kommentarer konstaterade Becker att han ”tydligen träffade en öm punkt” och han slog även fast att problemet med rasism inte bara existerar i USA. 

”Tydligen förstår många i Tyskland fortfarande inte min familjehistoria”, skriver Becker.

 Han lär syfta på händelsen när hans afroamerikanska fru och barn lämnade landet. 

”Vi är alla en familj”, avslutar Becker.

https://twitter.com/TheBorisBecker/status/1269694958149292036https://twitter.com/TheBorisBecker/status/1269697318221209600
USA:s tidigare president Barack Obama intervjuas om protesterna som uppstått efter George Floyds död.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.