Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Igelströms kamp: ”Drar till Lanzarote”

Foto: ROBIN ARON
Foto: ALL OVER PRESS / ALL OVER PRESS

Emma Igelström tränar inför Ironman South Africa i april. Den sibiriska iskylan som chockat Sverige lirar inte särskilt bra med Igelströms astma. 

Nu lämnar hon landet. 

– Jag åker till Lanzarote nästa fredag, säger Emma Igelström till SportExpressen. 

Emma Igelström var i början av 2000-talet en av världens främsta simmare. Hon har fyra VM-guld och tre EM-guld där bröstsim och medley var svenskans bästa grenar. 

Sedan ett par år tillbaks satsar Igelström på Ironman. Där är simningen givetvis en stark gren för 37-åringen. Simningen är 3,86 kilometer, sedan följer 180,2 kilometer cykling och ett maraton löpning. 

Igelström förbereder sig inför Ironman South Africa den 15 april. Uppladdningen har dock kantats av problem, vilket hon skrivit om på sitt Instagramkonto. 

"Jag älskar vintern men det gör inte mina luftrör och lungor. Jag har sedan barnsben haft astma och har tidigare inte haft några jätteproblem med att vara fysisk ute i vintern. Nu klarar jag inte av det och läkaren avråder mig från träning utomhus trots att jag för övrigt känner mig frisk som en nötkärna. Hur gör alla ni andra med astma i dessa tider? Jag är livrädd för att dra på mig något eftersom det snart bara är sex veckor till tävling".

https://www.instagram.com/p/BfvrrlwBM76/?taken-by=emmaigelstrom

SportExpressen ringde upp Igelström för att kolla hur förberedelserna går, med hennes astma och den svenskan kylan i åtanke. 

– Man vill ju knappt vara ute liksom. Jag är inte sjuk på det sättet, men jag blir sjuk när jag är utomhus. 

"Jag gör inte 120 minuter på löpband"

Emma Igelströms bakgrund som simmare gör att hon är van vid att träna inomhus på vintern. Men cykling och, kanske framför löpning, är inte aktiviteter Igelström gärna gör i en inomhushall. 

– Jag skrev till min löpcoach i dag att "jag gör inte 150 minuter på ett löpband", det finns inte, säger Igelström. 

I stället söker sig Igelström bort från Sverige och iskylan. 

– Nästa fredag åker jag till Lanzarote. Där ska det vara 25 grader och sol. Sedan hoppas jag att den här värsta kylan ska ha släppt till att jag kommer hem, säger Igelström. 

Det blir andra gången Emma Igelström kör Ironman South Africa. 

– Den ligger lite taskigt till rent årstidsmässigt. Ironman Kalmar ligger bättre i augusti, då har man en hel sommar på att förbereda sig. 

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.