Igboananike nära lämna Sirius för IFK Mariehamn

Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN
Foto: PELLE BÖRJESSON / BILDBYRÅN

Kennedy Igboananike ser ut att lämna Sirius. 

Enligt SportExpressens uppgifter befinner sig anfallaren just nu på Åland för att göra klart en övergång till IFK Mariehamn. 

Klarar han läkarundersökningen och allt går som det ska skriver han på för klubben under fredagen. Det handlar om ett kontrakt som sträcker sig året ut. 

Sirius anfallare Kennedy Igboananike hade ett tungt fjolår. Han fick inte mycket speltid under tränaren Henrik Rydström som inte visade speciellt mycket förtroende för den förre AIK och Örebro-spelaren. Han har kontrakt med Sirius ett år till och det såg på försäsongen ut som han skulle bli kvar i klubben när nye tränaren Daniel Bäckström tog över.

På plats på Åland 

Men nu är anfallaren nära en övergång till IFK Mariehamn som spelar i den finska högstaligan. Enligt flera källor till SportExpressen är Igboananike på plats på Åland just nu. Han ska under morgondagen genomgå läkarundersökningen och bekanta sig med klubben. Går allt som planerat skriver han på för IFK Mariehamn och det handlar om ett kontrakt fram tills årsskiftet. Efter att ha spelat i Örebro SK 2019 skrev 32-åringen på för Al-Hazm i Saudiarabien sommaren 2019. 

Väntas skriva på under fredagen

Han bröt kontraktet där och skrev förra året på för Sirius där det som sagt inte blev mycket speltid. Igboananike har representerat klubbar som Vasalund, Djurgården, Chicago Fire, DC United och PAE Veria tidigare i karriären. Nu ser IFK Mariehamn ut att bli nästa klubbadress. 

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.