De tar vinden, drar upp spurtdueller, leder de tuffaste bergsstigningarna och ser till att andra får mat, dryck och kan kissa i farten.
Allt för att någon annan ska vinna.
Att vara hjälpryttare i Tour de France låter varken glamoröst eller tacksamt.
Men för huvudpersonerna själva är det inga konstigheter. Det är ett lagarbete.
- Man kan jämföra det med fotboll. Någon måste göra mål och får man inte bollen frampassad är det svårt. Det handlar om lagarbete. Hjälpryttarna har en oerhört viktig roll i lagarbetet. En får stå på podiet men det är alltid ett lag bakom, förklarar svenske proffscyklisten Thomas Löfkvist som missade Touren på grund av överträning.
Han fortsätter:
- Många missförstår det som att de inte får sin egen chans att vinna, men det är en som är bättre än de andra.
Det låter som ett otacksamt jobb?
- Du har din roll och du får betalt för att göra det. Det är deras levebröd och alla är inte vinnartypen. Sen kör man många tävlingar och man brukar få sin chans.
Hjälpryttarna har en stor betydelse.
När Bradley Wiggins vann Tour de France 2012 var fjolårsvinnaren Chris Froome hans förste hjälpryttare.
22 kaptener
- På touren är de avgörande. Har du inte ett bra lag bakom dig så har du inte en chans i världen att vinna, säger Löfkvist.
I årets Tour de France startade 198 cyklister, totalt 22 stall. Varje stall består av nio cyklister, en kapten och åtta hjälpryttare som är specialister på olika områden.
- Av de som ställer upp i Tour de France har ungefär tio chansen att vinna totalen, sen kan i stort sett alla vinna en etapp, säger Löfkvist.
Under fredagens etapp kraschade totalledaren Vincenzo Nibalis viktigaste hjälpryttare Jakob Fuglsang och kom i mål en halvtimme efter Nibalis. Den här gången påverkade det inte resultatet då Nibalis ändå vann, men det kan få konsekvenser för fortsättningen.
Dansken kom visserligen till start under lördagen, men det kostade.
- Jag känner mig 100 år gammal. Det gör ont i hela kroppen, säger han till Ekstrabladet och fortsätter:
- Det kändes inte bra att cykla i dag, men det gick förhållandevis bra ändå. Jag var rädd för att det skulle vara värre så jag är glad att jag tog mig igenom dagen.
"Ännu ondare"
Men hjälpryttaren Fuglsang ser inte fram emot vad som väntar honom.
- Normalt sägs det att den andra dagen är den värsta, så jag är rädd för att söndagen kommer göra ännu ondare, säger han.