Becky James. Foto: SHOPLAND/BPI/REX/SHUTTERSTOCKBecky James. Foto: SHOPLAND/BPI/REX/SHUTTERSTOCK
Becky James. Foto: SHOPLAND/BPI/REX/SHUTTERSTOCK
Becky James tweet. Foto: TwitterBecky James tweet. Foto: Twitter
Becky James tweet. Foto: Twitter

Becky James vädjan efter mammans olycka

Publicerad

Idrottsstjärnan Rebecca James har fått sig en rejäl chock. 

Hennes mamma har lagt ut en bild på Twitter där hon är helt blåslagen. 

"Min stackars mamma", skriver James. 

Rebecca "Becky" James är en av Storbritanniens största stjärnor inom cykelsporten. I de olympiska spelen i Rio de Janeiro var hon en gigant i velodromen och tog två silver. I världsmästerskapen i Minsk för fyra år sedan gick det ännu bättre. Där blev det två guld för 25-åringen.

Men medaljerna är inte hennes nuvarande huvudfokus. En bestört James har gått ut på Twitter och publicerad en bild på sin mamma Christine. På bilden ligger mamman på en sjukbår, blåslagen och försedd med en nackkrage.

"Var inte så här det skulle sluta"

"Snälla, tänk på hur ni kör! Min stackars mamma", skriver James. 

Christine James var den förste som publicerade bilden. Hon skriver att hon var på en cykeltur när olyckan plötsligt var framme. Hon refererar till 70-talssloganen "Think once, think twice, think bike" – en kampanj som startades för att få brittiska bilförare att vara mer varsamma med cyklister i trafiken. 

"Det var inte så här det skulle sluta", skriver Christine James. 

"Hoppas att hon är okej"

Christine James har översköljts av lyckoönskningar sedan dottern spred nyheten om hennes olycka. 

"Hoppas att hon är okej, Becky. Det kan vara så obehagligt och farligt att cykla", skriver triatleten och världsmästaren Helen Jenkins. 

"Hoppas att du repar dig, fru James", skriver rugbystjärnan Ryan Jones. 

 

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde, sportälskare?

Följ SportExpressen på Facebook och Twitter – för en ännu större tillgång till de senaste och viktigaste nyheterna från sportvärlden.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du kan även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag