Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Här är ALLA vinnare på årets Idrottsgala

Sarah Sjöström.
Foto: / OLLE SPORRONG EXP
Anna Holmlund och Victor Öhling Norberg
Foto: OLLE SPORRONG

Idrottsgalan i Globen samlar varje år de största svenska idrottsstjärnorna i Globen för att utse årets största idrottsprestationer och ögonblick.
Här är samtliga vinnare på Idrottsgalan 2018.


Idrottsgalan 2018: Årets nykomling

Nominerade: Armand Duplantis (friidrott), William Nylander (ishockey), Oskar Rozenberg Hallberg (skateboard), Hanna Öberg (skidskytte).

Vinnare: Armand Duplantis (friidrott)
Mamma Helena Duplantis: - Wow. Tack Idrottsakademin. Vilken ära att stå här och ta emot priset på Armands vägnar. Tyvärr kan han inte vara här i kväll men när han får höra den här nyheten kommer han att hoppa högt.

Idrottsgalan 2018: Årets lag

Nominerade: Damstafettlaget (orientering), lag Edin (curling), herrlandslaget (bandy), Tre Kronor (ishockey).

Vinnare: Tre Kronor (ishockey)
Joel Lundqvist: - Stort tack från hela laget och hela hockeyfamiljen. Vi är väldigt glada och stolta. Att få vara del av det härliga gäng som vann VM är fantastiskt. En sån här turnering är laget, och att komma ihop, väldigt viktigt. Glädjen och gemenskapen vi hade var fantastisk. Den laganda vi fick till gjorde att vi nådde våra drömmars mål.

Idrottsgalan 2018: Årets peppare 

Vinnare: Gerestaskolan i Härnösand
I syfte att förbättra barnens hälsa och bidra till ökad koncentration har Gerestaskolan i Härnösand som ett exempel av flera infört Morgonpuls vilket innebär att skoldagen börjar med 15 minuters morgongympa på skolgården.
Motivering: "För deras aktiva ställningstagande för barns hälsa."

Idrottsgalan 2018: Årets ledare

Nominerade: Håkan Carlsson (orientering), Rikard Grönborg (ishockey), Vésteinn Hafsteinsson (friidrott), Graham Potter (fotboll).

Vinnare: Graham Potter (fotboll)
Daniel Kindberg (ordf Östersunds FK): - Graham är en fantastisk make, far och vän. Det fantastiska med Grahams ledarskap är att han gör alla oss andra bättre i vardagen.
Graham Potter (med på länk): Tack så mycket! Det här priset är en stor ära för mig. Jag vill tacka alla i svensk fotboll och alla i ÖFK. Självklart också min underbara familj, utan dem skulle jag inte vara någonting. 

Årets manliga idrottare

Nominerade: Peder Fredricson (ridsport), Badou Jack (boxning), Zebastian Modin (parasport, skidor), Daniel Ståhl (friidrott).

Vinnare: Daniel Ståhl (friidrott)
Ståhl: Hallå Globen! Det är ett oerhört fint pris. Jag vill tacka mina närmaste, min familj, min enastående tränare Vesteinn Hafsteinsson, mina sponsorer, bröderna Niklas och Leif Arrhenius, SOK, Spårvägen, mina vänner i Sverige där ute. Utan er hade jag inte stått här på scnenen idag. Utan er hade jag inte stått här i dag. Tack!

Årets kvinnliga idrottare

Nominerade: Tove Alexandersson (orientering/skidorientering), Anna Nordqvist (golf), Sandra Näslund (skicross), Sarah Sjöström (simning).

Vinnare: Sarah Sjöström (simning)
Sjöström: Tack så mycket! 2017 blev verkligen ett år över förväntan. Jag trodde att 2016 skulle bli omöjligt att slå men jag bevisade för mig själv att jag kunde bli ännu bättre. Det som är min motivation att slå rekord och bara simma. Det har varit ett helt otroligt år och jag har aldrig haft så här kul. Tack för allt stöd!

Bragdguldet 2018

Vinnare: Sarah Sjöström (simning)
Sjöström: Det känns helt otroligt att jag är i samma skara som Stenmark och Borg nu när jag får ta emot Bragdguldet för andra gången.

Idrottsgalan 2018: Årets prestation

Nominerade: Tove Alexandersson (orientering/skidorientering), Sarah Sjöström (simning), Victor Öhling Norberg (skicross), Östersunds FK (fotboll).

Vinnare: Östersunds FK (fotboll)
Ken Sema: Var ska man börja? Det har varit ett otroligt år för hela Östersund. Både att vi vann svenska cupen och gått långt i Europa League. Resan är inte slut än. Det är en stor ära för oss att ta emot detta pris. Stort tack för allting!

Idrottsgalan 2018: Sportspegelpriset

Delas ut till den idrottsman, idrottskvinna eller det lag som i tävling utfört en anmärkningsvärd prestation under året som gått, och som genom sin insats betytt mycket för sin idrott. Priset kan även tilldelas den ledare, forskare, aktiv eller annan som genom sin verksamhet gagnat idrotten från etiska, medicinska, sociala eller idrottsliga synpunkter. 

Vinnare: Börje Andersson-Junkka

Jerringpriset

Nominerade: Herrlandslaget (fotboll), Tove Alexandersson (orientering), Johan Kristoffersson (bilsport), Sarah Sjöström (simning), Tre Kronor (ishockey), Peder Fredricson (ridsport), Sofia Olofsson (thaiboxning), Stefan Olsson (rullstolstennis).

Vinnare: Peder Fredricson
Fredricson: Tack! Får börja med att tacka mamma för att du hämtade mig ur skogen. Jag lovar den var väldigt stor. Att som sportsman få delta i ett mästerskap på hemmaplan tror jag är alla deltagares dröm. Jag vill tacka alla som hjälpt mig på vägen mot min guldmedalj. Tack alla som har röstat! Jag gav er en guldmedalj. Ni gav mig en skål.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.